Europalink – Espoo

Julkaistu Kategoriat Eurooppa 2012

Heräsimme todella aikaisin kännyn avustuksella. Aamiainen tarjoiltiin jo puoli seitsemän, koska laiva saapuisi satamaan kahdeksan aikoihin. Aamiaiselle mentäessä ei usvasta vielä maata erottanut.

Pakkaaminen oli jo rutiinia ja tieto siitä, että seuraava purkaminen olisi suoraan pesukoneeseen, antoi hommalle hiukan puolihuolimattoman otteen. Ehdimme vielä hetken torkahtaakin ennen kuin kuulutus saapumisesta Helsinkiin annettiin.

Kiireettä liityimme muiden autokannen oven edessä norkoilevien seuraan. Oululaiset motoristit olivat samalla ovella ja juttelimme odotellessamme. Kuulutus pyysi ylempien autokansien matkustajia vielä odottamaan, mutta ronskiotteisen kaverin tempaistua luukun auki koko poppoo valui ovesta kulkuvälineiden luokse.

Tavaroiden laitto mopoon ja sen vapauttaminen siteistä kävi nopeasti. Katselimme hetken muiden motoristien taakkaviritelmien kiinnittämistä. Siirryimme vielä hetkeksi pois tunkkaiselta autokannelta laivan matkustajatilojen puolelle. Juha kurkisti myös ulkokannelle ja näytti, ettei sadevarusteita tarvittaisi.

Vihdoin pääsimme ajamaan ulos laivasta ja kotiin saakka pysähtyen ainoastaan liikennevaloissa. Harmaan sunnuntaiaamun autius tuntui oudolta. Autoja oli liikkeellä vain kourallinen.

Vaikka Suomeen palaaminen tuntui haikealta niin meillä oli ollut aivan loistava reissu ja yli 4300 täysin ongelmatonta kilometriä.

2 kommenttia artikkeliin ”Europalink – Espoo”

  1. Tervetuloa kotiin! Täällä sitä lämpöä sitten edelleen riittää. Se taisi tulla teidän edellä meidän riemuksi.
    Juha, liitätkö kartan tänne sivuille tuosta matkastanne? Vai joko se jossain täällä luuraa?

    1. Kiitos! Hieno reissu, joskin allekirjoittanut olis pärjännyt vähemmälläkin lämmöllä. 🙂

      Kartta on vielä tekeillä. Se pitää parsia kasaan gepsin trackistä ja käymiemme paikkojan pisteistä. Kunhan se on valmis, niin se tulee tämän reissun ”etusivulle”. Myös videot ja iso osa linkkejä puuttuu vielä. Tässä on vasta reissun aikana julkaistu sisältö.

Kommentointi on suljettu.