Kotisatamaan

Julkaistu Kategoriat Eurooppa 2013

Olimme nukkuneet hiukan huonosti. Oletettavasti reilut päiväunet ja matkan päättyminen vaikuttivat päässä pyöriviin ajatuksiin. Aikaisen herätyksen ansiosta olimme aamiaisella heti tarjoilun alkaessa. Olimme myös melko ripeästi takaisin hytissä.

Kerrankin maltoimme odotella rauhassa lähtemättä autokannen aulan ihmisruuhkaan. Vartin yli yhdeksän olivat ovet autokannelle jo auki ja pääsimme suoraan mopolle. Pakkaamisen jälkeen saimme vielä odotella ennen kuin kukaan pääsi ulos. Onneksi ovi kannelle oli jo auki, joten ilma vaihtui. Pari hätäisintä ehti jo käynnistää kulkuvälineensä, mutta henkilökunta käski sammuttaa koneet.

Letkan alettua liikkua kansi tyhjeni nopeasti. Ajaessamme kotiinpäin pysähtyi Itäkeskuksen valoissa viereemme laivalta asti seurannut motoristi, joka kysyi englanniksi venäläisellä aksentilla oliko suunta oikea kohti Länsisatamaa. Myöntävän vastauksen saatuaan hän jatkoi peesissämme. Kulosaaren sillalla Juha näytti käsimerkein, että kaverin pitäisi valita keskustaan vievä kaista, koska emme halunneet hänen peesaavan meitä vahingossa kotipihalle.

Tämän upean reissun pääkohde eli Loiren laakso oli valittu siksi, että edellisen kesän Italian matkalla oli niin tuskaisen kuumaa. Olimme jälleen onnistuneet olemaan juuri sen kuumimman ajan kohteessamme. Paluupäivänä matkareittimme varrella oli vain hiukan yli kahdenkymmenen nousevia lämpötiloja. Pitäisiköhän ensi kesänä käydä sulattamassa jäätiköt Alpeilta …

2 kommenttia artikkeliin ”Kotisatamaan”

  1. Kertokaa toki mihin ensi kesän reissu suuntaa, niin saadan Heinille turvallinen sijainti auringon suhteen 😀

    1. Ajateltiin alustavasti käydä sulattamassa Alppien jäätiköt. 😛

Kommentointi on suljettu.