Turku – Espoo

Julkaistu Kategoriat Eurooppa 2015

Koska laivan saapumisaika Turkuun on puoli kahdeksalta, niin jouduimme heräämään törkeän aikaisin ehtiäksemme kimpsuinemme ulos hytistä ennen siivouksen aloittamista tuntia ennen satamaan saapumista. Menimme keulan kafeteriaan kaikkine kamppeinemme.

Keulassa oli mukavan rauhallista, koska suurin osa matkustajista oli buffet-aamiaisella eri kerroksessa. Katselimme kuinka laiva lipui kauniin saariston lomitse kohti Turun satamaa. Ylempi autokansi oli niin täynnä, että kapsäkkien kanssa piti suunnitella reitti, josta mahtui kulkemaan mopon luo.

Pyörän takalaukku pakattiin uudelleen, jotta Ninan tax-free-puodista lahjaksi saama lierihattu pysyisi ehjänä kotimatkalla. Juha oli jo edellisiltana pakannut sivulaukun kassin aivan tupaten täyteen aiemmin takakontissa ollutta tavaraa. Suojapussissa ollut hattu ympäröitiin hellävaroen pehmeillä paketeilla.

Amorellalla autokannen tuuletus oli aivan toista luokkaa kuin Wawelin rekkakanella. Lisäksi henkilöautoilijat noudattivat kiltisti ohjetta käynnistää auto vasta kansimiehen niin näyttäessä. Vaikka nurkasta pääsi ulos vasta kannen melkein tyhjennyttyä niin se hoitui ilman hengitysvaikeuksia.

Päräytimme kotiin moottoritietä yhden pysähdyksen taktiikalla. Vaikka kahvi-, tankkaus- ja varikkopaussi Piihovin ABC:llä kesti reilusti kauemmin kuin formuloilla niin olimme kotipihassa puoli yhdentoista aikoihin.

4 kommenttia artikkeliin ”Turku – Espoo”

 1. Kiitokset kuvista jatesteistä. Matka on ollut kaikinpuolin mukava elämys olla mukananne kiertämässä Eurooppaa.
  Terveisin
  Eero

 2. Tässähän tulee aivan Hesarin tekeninen mieleen, kun saa korjata tekstiään oikaisulla. Edellisessä kommentissa pitää olla kuvista ja teksteistä ei jatesteistä.

 3. Kyllä huomaa, että on maailmaa nähty, niin on Nina tyylikkään näköinen suojatussa hatussaan – vai oliko se suojaton hattu?
  Mitäs minä nyt luen, silla oletan, että pidätte paussin kirjoittamisessa?

 4. Kiitos erittäin hyvin kirjoitetusta ja riemukkaasta matkakertomuksestanne. Olipa jälleen kerran mukava ”olla mukana” reissussa 🙂 Todella kauniita kaupunkeja on Eurooppa täynnä ja eihän niistä tiedä edes mitään. Olette tehneet ilmeisesti hyvän suunnitelman ja löytäneet noita ”helmiä”.
  Toitte lämmön mukananne tänne Suomeen, siitä kiitos 🙂

Kommentointi on suljettu.