E4 jälleen

Julkaistu Kategoriat Eurooppa 2019Avainsanat , ,

Kantiiniaamiaisen jälkeen tutustuimme Ikea-museoon. Sen jälkeen matka jatkui upean aurinkoisessa säässä. Tuttu moottoritie E4 löytyi ajettuamme pikkuteitä jonkin aikaa periruåtsalaisessa maisemassa.

Päätimme etsiä myöhäistä lounasta Grännasta, koska levähdysalueiden tarjonta on joko perusmättöä tai pikaruokaa. Pääsy moottoritieltä Grännaan vaati Jönköpingistä alkavan maaseutukierroksen. Nettiarvioiden perusteella kylän paras ruokapaikka Amalias Café & Bistro laittoi juuri lapun lounasluukulle tullessamme paikalle. A la carte -tarjoilu alkaisi tunnin päästä.

Hyödynsimme ajan tutustumalla Grännan tarjontaan. Se tarkoitti kävelemistä pääkadulla ja pistäytymistä jokaiseen polkagris-puotiin maistiaisille (Nina). Joimme myös kupposet ja Nina shoppaili myös vaatteita – ilman saalista tosin. Amalian herättyä päiväunilta natuutimme kevyen lounaan ennen lähtöä. Paluu moottoritielle on mahdollista ilman kiertelyä, koska poispäin on suorat liittymät.

Parin köpingin välillä moottoritie muuttui parkkipaikaksi. Liikennetietojen mukaan jokin rekka oli ”hukannut” perävaununsa, jonka takia matelimme noin tunnin kuuden kilometrin matkaa. Päästessämme vihdoin paikalle siellä ei ollut kuin yksi poliisipartio keräämässä pois varoitusmerkkejä. Mitään muuta ei ollut enää näkyvissä, joten tuntui kuin olisimme myöhästyneet esityksestä, johon olimme jonottaneet.

Nyköpingin laidalla kävimme ostamassa iltapalatarpeita. Navigaattori opasti meidät yhä pienemmille taille, kunnes päälystekin loppui. Pienen sorapätkän jälkeen alkoi tuntua, ettei kohde, jonka nimessä on ”linna” voi olla kyseisen tien päässä. Ei se ollutkaan. Puhelimen Herellä otettu suuntima opasti meidät palan matkaa takaisin ja yhdestä risteyksestä vastakkaiseen suuntaan.

Stjärnholms Slott on mahtavan kokoinen kartano 1700-luvulta. Saapuessamme kello oli lähes yhdeksän illalla, joten vastaanotto oli jo kiinni ja tiskillä oli kirjekuori nimellämme. Raskaassa kuoressa oli kaksi avainta ja tervetulotoivotus ohjeineen. Huoneemme oli kolmannessa kerroksessa, johon nousimme kirjaston näköiseksi koristellulla hissillä. Itse huone oli kotoisa kuin olisi tullut mökkilomalle. Nassutettuamme iltapalat nukahdimme nopeasti sateen ropistessa ulkona.

Päivän ajot

Yksi ajatus koskien aihetta “E4 jälleen”

  1. Ruotsissa on rydeja, redejä, hulteja ja köpingejä sopivasti eri osiin maata sijoitettuna. Tuli mieleen olisiko Suomessa vastaavia alueellisia ryhmiä, ei tullut mieleen.

Kommentointi on suljettu.