Geierlayn riippusilta

Julkaistu Kategoriat Eurooppa 2019Avainsanat , , ,

Aamu alkoi ihan Monschaun tyylin mukaisesti. Suihku antoi 45 sekuntia lämmintä vettä kolmen minuutin välein. Juha yritti kiristää vedenpaineesta liikkuvaa käsisuihkun pidikettä vain todetakseen kiristysrenkaan irtoavan kosketuksesta. Onneksi keittiön laitteet toimivat ja saimme tehtyä aamiaista.

Pakatessamme autoa oli lämpötila jo lähes kolmekymmentä. Olimme niin iloisia siitä, että olimme reissussa ilmastoidulla autolla moottoripyörän sijaan. Ensimmäiseksi navigaattori sai ohjeet opastaa meidät Mörsdofin kylään, jonka laitamilla sijaitseen Geierlayn riippusilta.

Reitti kulki metsiä, peltoja ja kyliä halkovia syheröisiä pikkuteitä. Noin tunnin ajettuamme pidimme kahvi- ja jäätelötauon Kronenburgin tekoaltaalla katsellen pulikoivia perheitä. Suurimmalla osalla oli mukanaan lukuisia kellukeleluja.

Päästyämme syheröistä hetkeksi moottoritielle Juha laittoi bensamittarin neulan vajoamaan havaittavasti. Reipasta ajoa ei kestänyt kauaa ennen pikkuteille paluuta. Saavuttuamme Moselin rantaan Treis-Kardenissa pysäköimme ja lähdimme etsimään lounasta. Schlosshotel Petry tarjoili meille maukkaat kalkkunasalaatit.

Kiemurtelimme serpentiinejä vielä jonkin aikaa ennen saapumista Mörsdorfiin kello kolmen korvila. Pysäköimme Geierlayn riippusillan matkailukeskuksen pysäköintialueelle. Itse silta ylittää rotkon kylästä reilun puolentoista kilometrin päässä. Sinne pääsee vain kävellen, joten lähdimme lampsimaan noin 35 asteen helteessä peltoja halkovaa kevyen liikenteen tietä sillalle.

Silta on 360 metriä pitkä ja sen alla olevan laakson pohjalle on parhaimmillaan sadan metrin pudotus. Teräsvaijerin päällä on noin metrin levyinen lankkupolku ja aikuinen ylettyy molempiin kaidevaijereihin yhtä aikaa. Kävelimme sillan yli ja joimme puiden varjossa palautusjuomaa ennen ylitystä takaisinpäin.

Geierlayn ylitys takaisinpäin

Päästyämme takaisin matkailukeskukseen Nina jäähdytteli jäätelöllä ja Juha kuplavedellä. Armoton helle oli myös kuumentanut auton niin, että Juha poltti kättään ojentaessaan ikkunasta pysäköintilipun poistumisportin laitteelle. Onneksi tehokas ilmastointi teki nopeasti olosta siedettävää.

Muutamien syheröiden jälkeen suurin osa loppumatkasta eteni sujuvasti moottoriteitä. Hitain etappi oli stau Frankfurtin lentokentän kohdalla. Erkamimme moottoritieltä 66 viimeiselle reilun 30 kilometrin osuudelle syheröitä. Yhdessä ohittamistamme kylistä poikkesimme Rewe-marketissa ostamassa marjoja ja jogurttia.

Saavuimme Bad Brückenauhun iltakahdeksan aikoihin. Meille olennaisinta tuossa kyläpahasessa oli neljän tähden Dorint Resort and Spa -hotelli, jossa viettäisimme seuraavat neljä päivää. Päärakennus on entinen palatsi, joka on sisältä modernisoitu hotelliksi. Meidän tilava ilmastoitu huoneemme oli uudessa sivurakennuksessa. Purettuamme kimpsumme kävimme virkistävässä suihkussa, nautimme marjat ja jogurtit iltapalaksi.

Päivän kiemurat

2 kommenttia artikkeliin ”Geierlayn riippusilta”

  1. Olette hemmotelleet runsaalla kuvamäärällä, olen niin lapsellinen, että haluaisin vaikka mustavalkoisia (niitähän voisin värittää).

    1. Juu – yritän aina saada tekstin tuoreeltaan julkaistua. Kuvat ja videot tulevat joskus hiukan viiveellä riippuen siitä milloin on aikaa editoida ja kunnon yhteys lataamiseen. Kuvien ilmaantumisen artikkeliin huomaa siitä, kun artikkeli saa otsikkokuvan. Kun katsoo listaa artikkeleista pääsivulla, niin kokonaan valmiissa artikkeleissa näkyy matala otsikkokuva.

Kommentointi on suljettu.