Ostende ja De Haan

Julkaistu Kategoriat Eurooppa 2019Avainsanat , , ,

Nautimme hyvän aamiaisen isäntiemme ruokailutilassa. Yläkerran huoneeseen majoittunut mukava ja hiukan ujohko nuori saksalaispariskunta oli aamiaisella samaan aikaan. He olivat lähteneet hetken mielijohteesta viikonloppureissulle Belgiaan. Juttelimmekin enimmäkseen matkailusta.

Olimme viestitelleet ystävämme Siggyn kanssa tapaamisajankohdasta ja, ajettuamme noin 15 kilometrin päässä olevaan Ostendeen, löysimme hänet odottamasta vapaan parkkipaikan luota kotikatunsa päässä. Kävimme hänen kotonaan tervehtimässä kahta pitbullia, joista suurempi – noin 60 kiloinen Lilly – ihastui Ninaan ja innostui vetämään häntä hihasta mukaan leikkimään. Kävimme myös katsomassa Siggyn käärmetarhaa, jossa on parinkymmenen luikertelevaisen lisäksi myös toista metriä pitkä lisko.

Kävelimme keskustan ostoskaduille, jossa Nina sai kaikessa rauhassa tutustua paikalliseen tarjontaan Juhan ja Siggyn jutellessa kaikesta mahdollisesta pitkästä aikaa. Sää oli mukavan aurinkoinen olematta liian kuuma. Keskusaukiolla söimme lounasta mielikuvituksellisesti nimetyssä ravintolassa De Markt (= aukio). Jutustelussa ja shoppailussa kului päivä mukavasti. Siggy kävi vielä käyttämässä koiria ulkona ennen kuin lähdimme yhdessä autolla kohti De Haania.

Musiikkioppilaiden tulkinta

Siggyn vaimo Els työskentelee hienostokaupunki De Haanin rannan kupeessa olevassa Mano-ravintolassa. Tervehdittyämme istahdimme pöytään ja tilasimme illallista. Nina valitsi scampisalaatin Juhan ja Siggyn aloittaessa katkarapukroketeilla, joiden jälkeen mussutettiin paikan signatuuriannos eli hampurilaiset. Manossa työskentelee myös Elsin veli Johan, joka liittyi seuraamme vuoronsa loputtua. Hän on asunut yli 20 vuotta Venezuelassa ja muuttanut vasta hiljattain takaisin sikäläisen vaimonsa kanssa levottomuuksia pakoon.

Auringon laskiessa alkoi viilentyä sen verran, että siirryimme sisätiloihin jälkiruoalle. Juha valitsi pari palloa jäätelöä ja Nina jäätelöannoksen, joka osoittautui todella kookkaaksi. Seuraamme liittyi myös Johanin arviolta parikymppinen latinalaisen vilkas tytär Jennifer. Seurueemme jutustelu polveili iloisesti ja aika kului nopeasti. Kellon lähestyessä yhtätoista pyysimme laskua, mutta Els ilmoitti, ettei sellaista ollut. Hetken hämmästelyn jälkeen emme voineet kuin kiitellä kovasti.

Heinäkuun 21. on kansallinen juhlapäivä Belgiassa. Tasan kello yksitoista repesi taivaalle ilotulotus musiikin säestämänä. Katselimme liki 20 minuuttia kestäneen tulituksen, jonka jälkeen saimme kyytiimme Siggyn lisäksi samassa osoitteessa asuvat Johanin ja Jenniferin. Els joutui vielä jäämään sulkemaan ravintolaa. Kello kävi jo puolta yötä hyvästellessämme Siggyn, Johanin ja Jenniferin heidän kotinsa edustalla. Sitten palasimme majapaikkaamme iloisina hyvien ystävien kanssa vietetystä upeasta päivästä.

Ilotulitus De Haanin rannalla
Päivän ja yön ajelut