Perjantai 3. päivä

Julkaistu Kategoriat Eurooppa 2019Avainsanat ,

Loistava aamiainen varjoisalla terassilla leppeässä aamussa alkoi jo tuntua tavanomaiselta – no ei tasan. Kun muualla kuin Suomessa onnistuu saamaan hyvää kahvia, niin se kruunaa aamiaisen. Tämän hotellin aamiainen oli täydellinen. Jotenkin kofeiinitarpeeseen väsätty murukahvi ei olisi ollut lainkaan sama asia.

Nautiskelun jälkeen Nina hyödynsi hotellin kuntosalia ja Juha ei. Myöhemmin päivällä halusimme vaihtelua hotellin lounastarjontaan, joten lähdimme uhmaamaan reilusti yli 30 asteen hellettä. Läheinen oluttupa ei ollut vielä auki ja jäätelöön erikoistuneella kahvilalla ei ollut sopivaa suolaista tarjontaa.

Puutarhan eteläpäässä kohoavan kukkulan rinteessä on italialainen ravintola Castello Belvedere. Saapuessamme sen terassilla istui yksi pariskunta ja oviaukossa seisoi lyhyehkö vanhempi tarjoilija. Paikka näytti niin tyhjältä muuten, että kysyimme saisimmeko ruokaa. Tarjoilija sanoi sen onnistuvan ja osoitti meille pöydän terassilta.

Ruokalistojen saapuessa kävi ilmeiseksi, että tarjoilija puhui italiaa äidinkielenään, joten Nina sai helposti hoidettua keskustelun hänen kanssaan. Tilasimme molemmat pääruoaksi grillattuja skampeja Ninan aloittaessa capresella ja Juhan vitello tonnatolla. Ruoat olivat aivan taivaallisen hyviä.

Olimme aikoneet nauttia vielä jälkiruoat tarjoilijan tuodessa laskun. Silloin selvisi, että hän oli ravintolan omistaja, joka oli avannut jo suljetun keittiön tehdäkseen ruokamme vaikka paikka oli ollut jo sulkemassa. Kiittelimme kovasti tästä ystävällisyydestä ja jätimme reilun tipin.

Nautimme jälkiruoaksi jäätelöannokset aiemmin katsastamassamme pikku kuppilassa ennen helpottavaa paluuta ilmastoituun hotelliin, jossa tilasimme ison kannun kahvia. Nina oli lukenut artikkelin kahvin kulutuksesta ja tarkistimme luvut netistä. Suomi on edelleen kirkkaassa johtoasemassa – 12 kiloa kahvia henkilöä kohti vuodessa ja ainoana yli kymmenen kilon.

Kävimme vielä uinti-suolaluola-höyrysauna -kierroksen ja huomasimme väen lisääntyneen viikonlopun lähestyessä. Illalla jätimme isomman ruokailun väliin. Nina natusteli eväitämme ja Juha rouskutti huoneessamme olleet hotellin tarjoamat omenat.

Yksi ajatus koskien aihetta “Perjantai 3. päivä”

Kommentointi on suljettu.