Glengarriff – Cork

Julkaistu Kategoriat Irlanti 2022Avainsanat ,

Mossien aamiainen oli aivan valtavan hyvää. Täydellisesti tehty munakas, ensiluokkaista pekonia, itse tehtyä leipää, jogurttia itse tehdyllä omenakompotilla jne. Nuori isäntäpariskunta todella panosti laatuun ja asiakastyytyväisyyteen.

Päivän kulkusuunta oli itään. Sää oli poikkeuksellisesti aurinkoinen ja taivas lähes pilvetön. Seurasimme suurimman osan matkasta päätietä N71.

Bandonin kaupungissa pidimme kahvitauon ja pistäydyimme katsomassa aivan jyrkän kukkulan laella olevaa Pyhän Patrikin kirkkoa. Oli jotenkin hämmentävää, että tyypillisesti kirkon edessä on aukio, mutta tässä se oli asfaltoitu parkkialue.

Saavuttuamme Corkiin pysäköimme aivan keskustassa olevaan parkkitaloon. Kuljeskelimme lauantain ihmisvilinässä kuunnellen katusoittajia ohimennen. Näimme myös täydessä haltija-asussa olevan miehen, joka tanssi vanhan 70-luvun diskohitin tahdissa. Täyden puvuston lisäksi kaveri oli virittänyt bussipysäkin takaseinään suuren mainosbannerin.

Ainoa ennalta merkitsemämme nähtävyys oli The English Market. Se on kuin Helsingin kauppahalli.

The English Market

Lounasravintolaksi löytyi lähikadulta Välimeren makuja mainostava ravintola Nosta. Valitsimme molemmille lammasvartaat – Nina kokonaista ja Juha koftana eli jauhelihalla.

Joimme vielä kupposet paakelsien kanssa pienen itsenäisen paahtimon kahvilassa. Ulkoterassi oli pienellä kadulla, joka tuoksahti kuin italialainen takakuja auringon alkaessa lämmittää sadekuuron jälkeen, joskin aurinko ei nyt enää paistanut vaan sää oli muuttumassa pilviseksi.

Cork ei oikein inspiroinut tarkempaa tutkimista, joten suuntasimme hotellille. Nina oli varannut meille parin yön verran neljän tähden hemmottelua Maryborough Hotel & Spa -hotellissa. Saapuessamme oli hotellin takanurmikolla menossa häävastaanotto. Meiltäkin kysyttiin kuulummeko hääseurueeseen. Juha mietti ilkikurisesti sanoisiko Ninalle, että vastaa kyllä, jos morsiamen isä maksaa huoneen.