Kuumeista shoppailua

Julkaistu Kategoriat Las Palmas 2011Avainsanat ,

Lähtiessämme aamiaiselle rullasimme huonepalvelun meille tuoman pöydän käytävään, josta kerrossiivooja nappasi sen välittömästi hoteisiinsa. Aamiaishuoneessa oli tavallista enemmän ihmisiä ja etsiskelimme hetken katettua pöytää. Uusi kahvikone oli poistettu vähin äänin ja vanha järjestys oli palannut. Suuret hopeanväriset termokset kahville ja kuumalle maidolle, sekä pieni pyöreä lasikannu kuumalle vedelle.

Aamiaisen jälkeen viihdyimme huoneessamme. Päivä oli aurinkoinen ja selkeästi edellisiä lämpimämpi, joten avasimme parvekkeen oven. Ulkouima-altaan pohjalla näkyi robotti-imuri. Nina tosin ei aivan vakuuttunut sen tehokkuudesta. Juha surffaili ja mm. katsoi Youtubesta Super Bowl -mainoksia. Nina puuhasi jotain.

Eilisen iltakävely-yrityksen jälkeen oli melko selvää, että Juha pysyisi tämän päivän huoneessa lepäilemässä. Hän yllytti Ninaa lähtemään shoppaamaan, minkä tämä sitten tekikin. Nina hurautti taksilla El Muellen kauppakeskukseen ja aloitti C&A:sta jossa hän välittömästi teki hyviä löytöjä. Kaupoissa on menossa alennusmyyntien loppurysäys, mikä tekee jo valmiiksi edullisista hinnoista erityisen halpoja.

El Muellen koluttuaan Nina lähti kävelemään kohti El Corte Ingles -tavarataloa. Matkan varrelle osui Santa Catalinan puisto, jonka pari lehtikioskia olivat ensimmäinen paikka jossa näkyi postikortteja. Erään kuppilan terassilla oli istumassa koko joukko paikallisia vanhoja ukkoja iltapäivää viettämässä. Puistossa oli menossa rakennustyöt kuun puolivälissä alkavia karnevaaleja varten.

El Corte Ingles on valtava tavaratalo, joka sijaitsee kahdessa vastakkaisessa rakennuksessa ytimekkäästi nimetyn pääkadun Avenida de José Mesa y Lópezin varrella. Tavaratalossa Nina sai passia näyttämällä kortin, joka oikeuttaa 10 %:n alennukseen ostoksista. Alennusmyynnit olivat loppusuoralla ja Nina totesi kassalla, että jo alennetuista hinnoista sai vielä jonkin lisäalen. Sen jälkeen loppusummasta vähennettiin vielä 10 %.

Nina viettikin tavaratalossa hyvän tovin ja oli kovin tyytyväinen hankintoihinsa. Sitten olikin aika palata taksilla takaisin hotellille. Ensimmäistä kertaa koko aikana osui kohdalle naispuolinen taksikuski.

Hotellilla oli jonkun tahon 25-vuotisjuhla, jonka kunniaksi rakennuksen julkisivu oli väritetty valonheittimin ja aulassa oli suuri pahvikuva Ursula Andressista. Plakaatissa oli hänen nimikirjoituksensa ja tervehdyksensä juhlasankarille.

Illallisen tilasimme taas huonepalvelusta ja pyysimme varmistamaan että ruoka on tuodessa lämmintä. Juhalle  herkullinen grillipihvi kasviksilla ja Ninalle makaronia Carbonara sienillä.