Suklaata ja unta

Julkaistu Kategoriat Las Palmas 2011Avainsanat ,

Hieman katkonaisesti nukutun yön jälkeen menimme aamiaiselle. Aamiaishuoneeseen oli ilmestynyt uusi kahvikone, joka aiheutti pientä ruuhkaa. Laitetta ei kenties ollut mitoitettu aivan tälle käyttäjämäärälle, mutta sen valmistama kahvi oli hyvää.

Aamiaisen jälkeen Juha jäi huoneeseen nukkumaan kun Nina lähti ostamaan supermarketista vettä ja hedelmiä – sekä oman mielenrauhansa takia apteekista kuumemittarin. Päivä oli aurinkoinen ja lämmin. Hotellin edestä kohti etelää menevän vilkkaan kadun varressa on asuinkerrostaloja ja niiden kivijaloissa pankkikonttoreita ym. toimistotiloja. Nina totesi myös että on muutaman päivän aikana nähnyt enemmän lisäravinteita ja proteiinijauheita myyviä  fitness-kauppoja kuin aikaisemmin yhteensä.

Respan ystävällisen mieshenkilön neuvoma supermarket oli kaksikerroksinen HiperDino, joka muistutti kotoista Prismaa pienoiskoossa. Toisin kuin maanantain marketissa, sai hedelmiin koskea ja ne sai valita itse. Punnitsemista varten tosin edelleen tarvittiin henkilökuntaa apuun.

Takaisin hotellille palatessaan Nina näki aulassa infokyltin ilmoittavan Rotary-kokoontumisesta. Se selitti miksi hotellilla oli erityisen paljon kuljettajallisia autoja ja business-pukeutuneita ihmisiä. Yksi kauniista juhlasaleista oli otettu käytöön ja sen valtaviin kristallikruunuihin sytytetty valot ja Nina luonnollisesti käytti tilaisuuden hyväkseen kuvata tuo loisto.

Juha oli ottanut huoneessa kunnon nokkaunet. Nina tuputti Juhalle kaupasta ostamaansa Danio-rahkaa, joka osoittautui vaniljavanukkaaksi. Edellisenä päivänä olimme hankkineet pienen vedenkeittimen. Nyt Nina oli kaupasta ostanut myös teepusseja ja pahvimukeja, jotta huonepalvelua ei tarvitsisi käyttää jokaiseen teekupposeen. Joimme mukilliset minttuteetä ja sitten olikin Ninan aika rientää hotellin spahan varaamaansa suklaahierontaan. Juha jäi edelleen huoneeseen lepäilemään.

Spassa hoitaja oli oikein sympaattinen ja mukava nuorehko nainen, joka puhui jonkin verran englantia. Ninan kysyessä espanjankielisten asiakkaiden määrästä tämä kertoi, että hotellilla on paljon manner-Espanjasta työmatkalla olevia matkustajia. Ninalle tehtiin ensin suolakuorinta, jonka jälkeen hänet kiedottiin suolaisena ja öljyisenä muovikääreeseen. Siinä lämmitetyllä pedillä rentoutuessaan hän tuumasi tietävänsä miltä graavilohesta tuntuu.

Sitten pikaisen suihkun jälkeen oli suklaahieronnan vuoro. Suklaa oli lämmintä ja miellyttävän tuoksuista ja hieronta rentouttavaa. Lopuksi oli taas muovikääreen ja rentoutumisen vuoro. Nina nukahti hetkeksi ja oli herätessään todella rentoutunut mutta samalla täynnä uutta energiaa. Loppupäivän hän tuoksuikin suklaakonvehdille.

Huoneessa Juha oli taas nukkunut vähän lisää. Söimme hieman välipalaa ja surffailimme netissä. Hieman myöhemmin tilasimme huonepalvelusta Juhalle Carbonara-makaronit sienillä ja Ninalle naudanlihapihvin jonka lisukkeena oli villalangan paksuisia ranskalaisia perunoita. Nina kävi vielä illalla hotellin baarissa juomassa kaksi tuplaespressoa. Loppuilta kuluikin rauhallisesti surffaten ja lepäillen.