Firma ja mies

Olen liiketoiminnan konsultti, joka osaa puhua ”nörttiä”. Ydinosaamiseeni kuuluu liiketoiminnan ammattilaisten tarpeiden ymmärtäminen ja niiden välittäminen järjestelmiä toimittaville tietotekniikan ammattilaisille. Kokemusta löytyy useilta liiketoiminnan alueilta ja menestyksekkäästä yrittäjätoiminnasta jo usean vuosikymmenen ajalta.

NCO logoNoro Consulting Oy (NCO) on vuonna 1991 perustettu pääkaupunkiseudulla toimiva yhden miehen yritys toimialanaan tietotekniikkaan liittyvä liiketoiminnan konsultointi. NCO tuottaa ainoastaan asiantuntijapalveluja ja on siten täysin riippumaton laite- ja ohjelmistotoimittajista.

JuhaJuha Noro on peruspositiivisesti elämään suhtautuva realisti (mukana ripaus perfektionismia). Haasteet kohdataan huumorinsävytteisellä asiallisuudella. Ammattiylpeys ja vankka osaaminen yhdistyneenä mittavaan kokemukseen antavat varmuutta hoitaa asiakkaan toimeksiannot luotettavasti.

Asioiden käsittelytapa on analyyttinen ja käytännönläheinen. Asiakkaan
ongelmanratkaisua tuetaan monipuolisesti sekä tietotekniikan että toimintatapojen muutoksen hallinnassa. Kyky hahmottaa kokonaisuus, liiketoiminnan ymmärtäminen ja ihmistuntemus antavat perspektiiviä yhteistoimintaan. Laaja-alaisuus kehittää molemminpuolista luottamusta ja johtaa pitkiin asiakassuhteisiin.

25vAsiakkaillani on käytettävissään osaamiseni koko kirjo, joka sisältää pitkän linjan IT-kokemuksen lisäksi asiantuntemusta myyntityöstä, taloushallinnosta, logistiikasta ja ostotoiminnasta. Siksi tarkastelenkin asioita ensisijaisesti liiketoiminnan ja prosessien enkä bittinikkaroinnin näkökulmasta.

Ilman viimeistelyä voi valmiidenkin strategioiden ja projektien toteutus jäädä puolitiehen. Mittava järjestelmäinvestointi saattaa kyllä toimia, mutta ilman ”kulmien hiomista” se vaikeuttaa jokapäiväistä työskentelyä ja aiheuttaa muutosvastarintaa. Olen erikoistunut auttamaan asiakasta niin toimintatapojen kuin järjestelmien toiminnan hiomisessa.

Asiakassuhteet kestävät yleensä vuosia ja asiakkaani käyttävat osaamistani erittäin laaja-alaisesti. Esimerkkejä toimenkuvista ja projekteista vuosien varrelta:

  • projektipäällikkö Suomen osalta monikansallisissa projekteissa
  • useita järjestelmien välisen tiedonsiirtoautomaation toteutuksia
  • tietojen poimintarutiineja suurista järjestelmistä taulukkolaskentaan
  • lukuisia Excelillä toteutettuja laskentamalleja ja jopa monen käyttäjän sovelluksia
  • ulkoistettu IT Manager
  • second level IT support (tukihenkilö loppukäyttäjiä tukeville IT-asiantuntijoille)
  • sovellusjakelun automatisointia yrityksen sisäverkossa