Midtown maraton

Julkaistu Kategoriat New York 2014Avainsanat ,

Kävimme toista kertaa punaliekissä (The Red Flame Diner) aamiaisella. Tällä kertaa paikka oli sen verran täynnä, että saimme paikat tiskin äärestä. Sekin onnistui vain, koska olimme kahden. Suuremmat seurueet jäivät jonottamaan.

Meitä palveli ensin mukava nuori mies, jonka rento kohteliaisuus tuntui kotoisalta. Sitten hän siirtyi sivummalle ja tilalle tuli vanhempi latinomies, jonka välinpitämättömyys asiakkaita ja työkavereitaan kohtaan näkyi selvästi. Muiden laittaessa tipit yhteiseen keruupurkkiin myöhemmin jaettavaksi tämä työn sankari laittoi löytämänsä suoraan taskuunsa.

Meillä ei ollut erityistä agendaa päivän varalle. Päätimme lähteä tutustumaan itäiseen Manhattaniin, jossa emme olleet aiemmillakaan reissuilla kuljeskelleet. Kuljimme 44 ja 43 -katuja itään poiketen Grand Central Station -pääjuna-asemalla. Kävimme katsomassa sen alakerran ravintolamaailman vain uteliaisuudesta.

Kävelimme 42 katua pitkin katsomaan Daily News Buildingiä. Se on art deco -tyylinen pilvenpiirtäjä, jonka aulassa pyörii hiljalleen maailman suurin sisätiloissa oleva karttapallo. Muutama kortteli itäänpäin on Tudor City, joka on 1930-luvun alussa neo-gootilaiseen tyyliin rakennettu asuintaloalue. Sen tarkoituksena oli tuottaa kohtuuhintaisia asuntoja keskiluokalle ja rauhoittaa irlantilaisjengin hallinnoimaa East Riverin ranta-aluetta.

Kurvasimme kohti etelää pitkin toista avenueta. Kuljimme läpi Murray Hillin ja Kipps Bayn asuinaluieiden. Seuraava suunnanmuutos oli länteen 29-kadulle. Kävimme ihailemassa New York Life Insurance Companyn entistä pääkonttoria ja vetoomustuomioistuimen eli virallisesti Appellate Division Courthousen upeaa rakennusta.

Sisällä rakennuksessa kuljimme turvatarkastuksen läpi ja napsimme kuvia aulatilosta. Kysyimme mahdollisuutta nähdä istuntosalissa oleva koristeellinen lasikupoli. Ystävällinen naispoliisi kertoi oikeudenistunnon alkavan puolen tunnin päästä ja sinne voisi mennä kuuntelemaan. Ilmeemme eivät selvästikään olleet erityisen innostuneet, joten hän sanoi voivansa päästää meidät hetkeksi kurkistamaan. Kuvata ei saanut, mutta salin näimme salin kattona olevan upeasti koristellun lasikupolin.

Seurasimme Broadwaytä ohi Ninan suosikkitalon Flatiron Buildingin tuttuun Fishs Eddyn -liikkeeseen. Ninan saalis oli sarja lasikippoja New Yorkin siluetilla. Palasimme takaisin Madison Square Parkin reunalla olevaan Eataly-markettiin. Se on italaiseen ruokaan erikoistunut kauppojen ja pienten ravintoloiden galleria.

Päätimme jatkaa ruokagallerialinjalla ja kuljimme Manhattanin poikki länsipuolelle Chelsea Marketiin. Lobster Placessa nautiskelimme ensin New England clam chowderilla ja sitten sushilla. Kuljeskelimme myös tutkimassa gallerian muuta tarjontaa. Huvittavin löytö (ei ostos) oli erään krääsäkaupan hyllyssä ollut laatikko, joka sisälsi kannen mukaan ”Random Crap from here and there”.

Palasimme takaisin Flatironille seurataksemme viidettä avenueta pohjoiseen. Poikkesimme muutamissa liikkeissä. Illan alkaessa hämärtää päätimme etsiä sopivan illallisravintolan. Vaikka Juhan ennen reissua keräämässä listassa oli yli 50 ravintolaa, niin Midtownin alue oli melkoinen laaturavintoloiden tyhjiö. Valitsimme Keens Chophouse -pihviravintolan, mutta pöytää olisi joutunut odottamaan mahdollisesti tunnin.

Jatkoimme takaisin hotellille ja kysyimme pöytää alakerran Koi-ravintolasta. Sellainen järjestyi reilun puolen tunnin odottelulle, josta osan vietimme huoneessamme purkaen päivän saalista. Illallisella Nina jatkoi sushi-linjalla ja Juha nautti mukavan mausteista kananrintaa. Jälkiruokana nautimme huoneessamme Ninan aiemmin ostamia mansikoita ja vadelmia.

2 kommenttia artikkeliin ”Midtown maraton”

 1. Kiitos hyvästä kuvamateriaalista. Minun jalkojani alkoi väsyttää teidän pitkät
  kävelymatkat, en taidakaan lähteä mukaanne. Kyllä sieltä varmasti löytyy
  mämmikauppakin, taatusti joku karjalainen tai savolainen on keksinyt ”loistoidean”.
  Onnellista oloa ja hyvää perjantaita.b

 2. Onneksi voi suorittaa Midtown maratonin istualtaan, vaikka marssiminen teidän mukananne olisi varmasti terveellisempää.
  Aikaisempana päivänä olette kulkeneet kuvista päätellen Kellarikrouvin ohitse. Ulkopuoli poikkesi hesalaisesta Kellarikrouvista. Aiotteko käydä tutustumassa sen antimiin kuvien kera, jota näkisi poikkeaako sisustus Hesalaisesta.
  Pitkänperjantain toivotuksin Monica ja Eero

Kommentointi on suljettu.