Munarikas Midtown

Julkaistu Kategoriat New York 2014Avainsanat ,

Punaliekin brunssin jälkeen meillä oli hyvää aikaa käydä katsastamassa viidennen avenuen pääsiäishulinaa. Aloitimme kiertelemällä Rockefeller Centerin edustalla. Sinne oli kerätty eri taiteilijoiden ja jopa koulujen maalaamia suuria pääsiäsimunia.

Ninakin laittoi pupukorvat päähän, mutta niiden panta katkesi, joten hänen kostyyminsä oli tänä vuonna vajavainen. Vaikka viidennen avenuen autoilta suljetulla alueella riitti hulinaa niin tuntui kuin pukeutumiseen reilusti satsanneita olisi ollut aiempaa vähemmän.

Kävimme vielä välipalalla punaliekissa ennen kuin haimme matkalaukkumme ja taksikyydin hotellilta. Oletettavasti pakistanilaista syntyperää oleva taksikuski sanoi voivansa olla enemmän avuksi, jos maksamme käteisellä. Tämä kryptinen tokaisu yhdistettynä siihen, ettei kaverin mittari ollut päällä tuntui hiukan omituiselta.

Hän kuitenkin polki kotteroaan kuin mummo singeriä ja kiemurteli meidät ruuhkaista moottoritietä vältellen ennätysajassa lentokentälle. NYC:n takseille on vakiotaksa Manhattanilta JFK:lle. Perillä Juha antoi hänelle käteisenä saman verran kuin aiemmin kentältä hotellille tuoneelle kuskille eli vakiotaksan ja tipin. Kaveri ei selvästikään ollut aivan tyytyväinen, muttei alkanut nipottaa asiasta.

Check-in ja turvatarkastus menivät todella sujuvasti, joten meille jäi hyvää aikaa kierrellä terminaalin kaupoissa. Vilkkaassa kahvilassa istahdimme pöytään, jossa istui läheisen pikaruokalan työntekijä tauolla. Iäkäs kiinalaisrouva luki kiinalaista lehteä ja pöydällä raksutti munakello oletettavasti kertomassa tauon loppumisesta. Kellon pärähdys ei kuitenkaan saanut aikaan mitään reaktiota ja rouva jäi lueskelemaan lehteään lähtiessämme portille.

American Airlinesin 777-300 oli hienoin kone, jossa olemme olleet. Jokaisella paikalla on sähköpistoke ja koneessa on langaton internet. Emme kuitenkaan käyttäneet kumpaakaan, koska jokaisella paikalla on myös oma monitori ja koneen viihdetarjonta oli huippupuokkaa.

Juha katsoi elokuvat The Family ja Django Unchained. Lisäksi lentoajan alkaessa lähestyä loppuaan hän katseli tv-komediasarjoja. Nina pääsi elokuvan American Hustle melkein loppuun, koska nukahtelu katkoi hänen katselemistaan. Laskeuduimme Heathrowlle seuraavan päivän puolella.

Vaihtoaika Lontoossa oli melko lyhyt. Käväisimme vain poimimassa pullollisen samaa raikasta suihkugeeliä, jota hotellissa oli ollut, ennen siirtymistä portille. Boarding oli suomalaisille matkustavaisille tyypillinen sekamelska käytävällä hidastelijoita. Edellisen lennon melkein kaksinkertainen matkustajamäärä pääsi istumaan yhtä nopeasti.

Reilun kahden tunnin lento meni meiltä molemmilta torkahdellen. Vantaalta meidät kuskasi kotiin todella mukava nuori taksikuski. Poistuessamme kentältä taksiin melkein törmäsi vanha mies vanhalla Volvolla. Se johti vilkkaaseen keskusteluun eri maiden liikennekulttuureista kuskimme kanssa.

Aivan upean New York -viikon päätteeksi palasimme kotiin maanantain kääntyessa illan puolelle. Mukanamme oli shoppailujen tulokset … ja kuumeileva yskä. Kaikkia tuliaisia ei ollut suunniteltu.

Yksi ajatus koskien aihetta “Munarikas Midtown”

  1. Olipa runasaasti kauniita munia ja mitä erilaisempia asuja. Kiitos Kellari Krouvin lähikuvasta. Toivottavsti kurkkasitte sisälle.
    Pikaista paranemista hankalasta tuliaisyskästä toivoopi
    Eero

Kommentointi on suljettu.