Iltapäiväkävelyllä naapurustossa

Julkaistu Kategoriat Riviera 2018Avainsanat ,

Edellisilta oli venähtänyt ja nukuimme pitkään. Olimme miettineet illalla mahdollisuutta käydä sunnuntain ratoksi kurkistamassa Monacon formulaviikonlopun hulinaa. Aamulla ajatus pienestä täpötäydestä rantakaupungista, jossa puolet kaduista on suljettu ja jonne pääsemistä haastaisi vielä alkukeväälle tyypillinen Ranskan rautatielaisten lakko, ei oikein enää houkutellut.

Nautinnollisen laiskan aamupäivän jälkeen lähdimme kävelylle lähinaapurustoon. Sää oli pilvinen, mutta mukavan lämmin. Onneksi ei ihan niin kuuma kuin uskomattoman upeassa alkukesän helteessä kylpevä Etelä-Suomi. Kävelimme läheiselle Place Massena -aukiolle ja katselimme lasten kirkuvaa kirmailua Promenade du Paillonin hyppivien vesisuihkujen lomassa.

Kävimme lounaalla Hippopotamus-ketjun grillissä. Vaikka oli paikallinen äitienpäivä, niin saimme lievästi sanoen vilkkaasta ravintolasta pöydän kiitettävän lyhyen odottelun jälkeen. Tarjoilijaa sai odotella pitempään, mutta tilauksen tehtyämme ruoka tuli yllättävän nopeasti. Söimme todella maukkaat filet mignonit aivan erinomaisen hyvän perunamuusin kanssa. Juhan annoksessa oli lisukkeena vielä raikas coleslaw.

Poikkesimme Albert Ensimmäisen puistoon pystytetyssä luontoistuotteita – ja hiukan vähemmänkin luontoisia härpäkkeitä – tyrkyttävillä markkinoille. Portilla olevat turvahenkilöt kurkistivat jokaiseen laukkuun tarkasti ennen kuin pääsimme aidatulle markkina-alueelle. Mineraalikoruja ja luomuruokaa myyvien kojujen seassa oli tarjolla tuotteita suoraan TV-shopista. Juhasta huvittavin ”kuntolaite” oli matala taso, joka vain tärisi. Yhden mallituotteen päällä seisova rouva näytti siltä, kun hän olisi eksynyt alitehoisen maalisekoittimen kyytiin. Shaken – not stirred.

Käyskentelimme rantabulevardin varrella olevaan turisti-infoon hakemaan keskustan kartan sekä etsimään infoa lähiseudun kohteisiin kulkemisesta. Poimittuamme muutaman esitteen – ja sen kartan – jatkoimme läheiselle kävelykadulle, jonka Nina muisti vierailustaan Nizzassa parikymppisenä. Näin sunnuntaina kaupat olivat enimmäkseen kiinni, mutta jonkin verran porukkaa oli nauttimassa alueen ravintolatarjonnasta.

Koska Ranskassa eivät ruokakaupat ole auki aina, kuten Suomessa, niin poikkesimme varmuuden vuoksi nappaamassa muutamia hedelmiä pienestä Spar-kaupasta siltä varalta, että isommat marketit ehtisivät sulkea. Juha löysi myös myös aivan mahtavia croissantteja.

Nautimme jäätelöt Grom-ketjun kioskista. Ninalle giandujaa ja sahramijäätelöä sekä Juhalle tietenkin stracciatellaa. Nautinnollisen tauon jälkeen kurvasimme kohti keskusasemaa käydäksemme täydentämässä ruokavarastoja massivisessa Monoprix-supermarketissa Avenue Jean Médecinillä.

Kauppareissun jälkeen palailimme asunnolle kiemurrellen läpi naapurustomme kapeiden katujen. Vaikka toipilaana olevaa Ninaa väsytti niin Juha oli se, joka sammahti pitkille päiväunille.