Nizzan vanha kaupunki

Julkaistu Kategoriat Riviera 2018Avainsanat ,

Ikkunasta katsottuna päivä näytti pilvipoudalta, mutta tullessamme rapusta kadulle tihutti vettä. Kävimme hakemassa kevyet sadetakkimme ja ne päällä yritimme uudelleen.

Asunnossamme oli ohje roskien viemisestä joko pohjakerroksessa tai kadulla oleviin roskapönttöihin. Muuten hyvä, mutta pohjakerroksesta ei ole muuta kulkureittiä kuin kadulle eikä sen kummemmin rappukäytävässä kuin kadullakaan ollut roskapönttojä. Päädyimme tunkemaan pussukkamme kadunkulman pieneen roskikseen, johon niitä ei taatusti ole tarkoitettu laitettavaksi.

Vanha kaupunki on vain parin korttelin päässä asunnosta, joten heti ylitettyämme Albertin puiston laskeuduimme noin kerrosta alempana olevaan vanhaan kaupunkiin. Ninan tähtäimessä oli kartalle merkitty kukkatori rantabulevardin suuntaisen Cours Saleyan alkupäässä. Tori siellä kyllä oli, mutta kukista ei tietoakaan. Koko kävelyalueen mitalla oli antiikkia myyviä telttakojuja.

Kävimme lounaalla Il Bolognese -ravintolassa. Italialaisuudesta huolimatta Nina valitsi Nizzan salaatin. Juhan valinta oli merellinen risotto. Ruokailtuamme kiertelimme kojujen lomassa, kunnes Nina bongasi Pop-o-Thym creperien, joka tarjoilee myös gluteenittomia lettusia. Nina valitsi voi-sokeri-sitruuna-yhdistelmän ja Juha suklaisen version. Crepit olivat todella hyviä.

Katsastettuamme loput antiikkikojut lähdimme kiertelemään kapeille kaduille. Poikkesimme myös katedraalissa, jonka viereisellä aukiolla nautimme jäätelöannokset Fenocchio Maître Glacier -jäätelöbaarissa. Vuonna 1966 perustettu jäätelöbaari on ollut aina Fenocchion perheen hallussa ja se tarjoaa 59 makua jäätelöitä ja 35 sorbetteja.

Jäätelönautiskelun jälkeen kiertelimme kapeita katuja muiden turistien ja paikallisten lomassa. Palasimme antiikkimarkkinoille niiden alkaessa sulkeutua. Kävimme vielä katsastamassa oopperatalon ennen palaamista ”uudelle” puolelle Place Massénan kautta.

Pistäydyimme hassua tavaraa myyvässä Pylones-kaupassa sekä viereisessä Galeries Laffayette -tavaratalossa ennen kuin jatkoimme kotinurkille ruokakaupan kautta.