Aukioita ja suihkulähteitä

Julkaistu Kategoriat Rooma 2016Avainsanat ,

Kävimme aamiaisen jälkeen ostoksilla kauppahallissa ennen suuntaamista kaupungille. Ajelimme metrolla pari pysäkinväliä itään ja nousimme maan pinnalle Flaminion asemalta eli aivan Piazza del Popolon vierestä. Päivä oli jälleen lämmin, joskin edellistä pilvisempi.

Kuljettuamme Porta del Popolon läpi aukiolle pistäydyimme portin vieressä olevassa Santa Maria del Popolon kirkossa. Se on yksi Dan Brownin Enkeleitä ja demoneita kirjassa kuvatuista paikoista. Liekö kirjan aikaansaannosta tai ei, mutta sormella suuntaa osoittavalta enkelipatsaalta oli kadonnut sormenpää.

Kävelimme aukion poikki ohi keisari Augustuksen Egyptistä roudaaman obeliskin, joka oli ennen tätä sijaintia koristanut Circus Maximusta. Oli jotenkin oudon epäkunnioittavan näköistä, kun aukion eteläisen reunan toisen kaksoiskirkon restauroinnin suojatelineissä roikkui jättimäinen Samsungin kännykkämainos.

Kuljimme Via del Babuinoa pitkin Piazza del Spagnalle eli Espanjalaisten Portaiden juurella olevalle aukiolle. Portaat olivat vain osittain käytössä, koska niitä restauroitiin. Asiasta kertovassa kyltissä mainittiin myös, että homman maksaa korufirma Bvlgari.

Kävelimme alaspäin huippukalliiden kauppojen reunustamaa Via del Condottia. Nina pistäytyi Guccilla katselemassa aurinkolaseja ja löysikin todella kivan näköiset, joiden hankkimista pohti hartaasti. Tummennuksen liukuvärjäys ja reilusti yli kahdensadan hintalappu kallistivat vaakakupin vielä miettimisen puolelle.

Legendaarisen Caffe Grecon kohdalla pohdimme, että lounasajan ollessa juuri nyt parhaimmillaan kannattaisi murkinoida ennen kupposia. Palasimme Spagnan aukiolle istuskelemaan ”Ruman Veneen suihkulähteen” eli Fontana della Barcaccian reunalle. Juha etsiskeli kännykällä tietoja lähiseudun ruokapaikoista ja sen perusteella löytyi ravintolakeskittymä aivan viereiseltä Via del Carrozzalta.

Päädyimme Numbs Piazza di Spagnaan pelkästään sen perusteella, että siellä oli paljon porukkaa sen syvemmin asiaan perehtymättä. Hinta-laatu-suhteeltaan vaatimattoman mussuttelun jälkeen palasimme Caffe Crecoon ja valitsimme pöydän yhdestä monista kauniista huoneista. Onneksi paikan tunnelma oli mukava, koska kahvi oli kylmää, pahaa ja törkeän kallista. Kupillisen hinnalla olisi saanut kahdeksan parempaa kupillista asuntomme vieressä olevan kauppahallin kuppilassa.

Jatkoimme matkaa ohi Basilica di Sant’Andrea delle Fratten. Nimenomaan ohi, koska kirkko on iltapäivisin muutaman tunnin suljettu ja osuimme paikalle juuri silloin. Päätimme lohduttautua Gelateria San Crispinon jäätelöillä. Tämän arvostetun gelaterian tarjonta ei kuitenkaan ihan päässyt meidän mielestämme parhaiden tasolle. Varsinkin Juhan vakiomaku stracciatella poikkesi melko selvästi jo väriltäänkin normituotteesta. Ehkäpä sen oli tarkoituskin muistuttaa enemmän alkuperäistä stracciatellaa, joka on italialainen lihaliemikeitto vatkatuilla kananmunilla ja parmesaaniraasteella.

Seuraavan nurkan takaa löytyi yksi Rooman kuuluisimmista maamerkeistä – Fontana di Trevi. Sen näki ihmismuurin yli parhaiten Santi Vincenzo e Anastasio -kirkon portailta. Kurkkasimme myös kirkkoon sisälle. Suihkulähteen edustalla Ninan lukiessa Rooma-kirjasta taideteoksen historiasta, yritti pulu jättää merkin Ninan nahkatakin olkapäälle. Onneksi suurin osa meni ohi ja loput saatiin puhdistettua pois.

Kävelimme Via del Tritonea ylös Barberinin aukiolle, jossa Berninin veistämä Fontana del Tritone puhaltelee vettä. Meren pikkujumala Tritonia kannattelee neljä delfiiniä, jotka meidän mielestämme muistuttavat enemmän kiinalaisia karppeja. Aukion lähistöllä oli himmenevän päivän viimeinen kohteemme.

Kirkon nimi on tarttuvasti Santa Maria della Concezione dei Cappuccini. Varsinainen nähtävyys on kuitenkin kirkon krypta, jonka viiden huoneen seiniä koristavat taidetetokset on tehty lähes neljäntuhannen kapusiinimunkin luista. Museossa ei saa kuvata lainkaan, mutta kuvahaku sanoilla ”capuchin crypt” tuottaa yllin kyllin kuvia niitä kaipaavalle. Tämä oli melko huima lopetus päivän kierrokselle ja palasimme asunnolle metrolla.

Yksi ajatus koskien aihetta “Aukioita ja suihkulähteitä”

  1. Paljon turistin näköisiä ihmisiä liikkeellä. Oletteko nähneet yhtään magnoliaa, nuo
    toiset vaaleanpunaiset ovat kai mantelipuun kukkia. Täällä Cucci-aurinkolasit
    maksavat käytettyinäkin tuon summan ja ylikin. Kiitos taas, mukana ollaan.

Kommentointi on suljettu.