Ohutta yläpilveä

Julkaistu Kategoriat Saksa 2011

Säkkipimeässä hytissä nukkuu hyvin, joskin Juhan niska jumitti aamulla liian ohuen tyynyn takia. Koska aamiaistarjoilun aikaikkuna on melko lyhyt, niin heräsimme kännykkäduettoon puoli kahdeksalta.

Aamu kului hytissä loikollen ja loungessa istuskellen, kunnes olikin taas aika syödä. Lounaalla salin täytti kevyt puheensorina. Sen yli kuului selvästi lähipöydän maalaisemäntää muistuttavan nuoren rouvan nalkuttaminen jälkikasvulleen tavalla, joka on tuttu vanhoista suomalaisista elokuvista. Salin toisella reunalla joku vaahtosammuttimen kokoinen matki ilmahälytystä.

Lounaan jälkeen siirryimme jälleen loungeen, jonka toisen sohvan oli edelleenkin vallannut iäkkäämpi pariskunta ja toisessa oli koko aika torkkunut pari puolalaista rekkakuskia. Heidät herätti nelikielinen tankerokuulutus saapumisesta Gdyniaan parin tunnin kuluttua. Nina selaili Saksa-kirjaa ja iloitsi muistiinpanoja varten laivan respasta saamastaan lyijykynästä. Juha katseli läppärille tallentamiaan TV-sarjoja.

Päivä merellä oli todella tapahtumaköyhä. Saapuminen Gdyniaan ja sataman kuvaaminen tällä kertaa poutasäässä toimi pienenä ohjelmanumerona.

Otimme lyhyet torkut ennen illallista ja sen jälkeen vietimme iltaa hytissä nyt yhdessä TV-sarjaa katsellen. Kävimme ajoissa nukkumaan seuraavan päivän aikaista herätystä ennakoiden.