Laivastolaituri

Julkaistu Kategoriat USA 2012Avainsanat ,

Aamiaisella oli todella paljon porukkaa ja kaikki pöydät olivat varattuina. Juhan katsellessa etsien ympärilleen eräs rouva viittasi, että hänen ja miehensä pöydässä oli vapaata. Istahdimme ystävällisen Louisianasta kotoisin olevan pariskunnan pöytään ja juttelimme hetken heidän lopetellessaan aamiaistaan. Hetken kuluttua teimme saman palveluksen nebraskalaiselle miehelle ja hänen tyttärelleen, jotka katselivat etsiskellen ympärilleen.

Aamu oli valjennut aurinkoisena, mutta hotellista lähtiessämme oli tasaisen pilvistä. Olimme jälleen pyytäneet respasta opaskortin ja sen neuvoja noudattaen ajelimme bussilla Navy Pier -tivolialueelle. Kuljeskelimme kaikessa rauhassa vajaan kilometrin mittaisen laiturialueen lähes kokonaan kattavan hallimaisen tilan päästä päähän. Hallissa on lukuisia myymälöitä, ravintoloita, elokuvateatteri, kokous- ja esitystiloja sekä lasimaalausmuseo. Paluumatkalla laiturin nokasta pidimme jätskipaussin Häagen-Dazs -myymälässä.

Olimme jo edellispäivänä bonganneet yhden chicagolaisen ilmiön eli Garret Popcorn -liikkeen ja sen edessä seisovan jonon. Päätimme testata mikä niissä on niin erikoista. Hiukan kyllä mietitytti, kun katseli puodin asiakaskuntaa. Iso osa jonottajista oli tuhdinpuoleisia ja jotkut jopa järkyttävän ylilihavia. Juhakin tunsi itsensä hoikaksi. Ostimme aivan loistavaa juttua heittävältä nuorelta mustalta tytöltä keskikokoisen pussillisen tavallisia poppareita, pikkupussin juustokuorrutettuja ja pikkupussin karamellikuorrutteista cashew-sekoitusta.

Kiipesimme hallin toisessa kerroksessa olevaan puutarhamaiseen tilaan, jossa oli menossa ”maailma kylässä” -tyyppinen esitys. Maistelimme ostoksiamme hetken todeten, että kutakin pystyi syömään muutaman ennen kuin ne alkoivat tökkiä. Jätimme pussukat halukkaiden poimittaviksi. Poistuimme käyntimme aikana hurjasti vilkastuneesta hallista takaisin ulkoilmaan.

Kävelimme keskustaan joen rantaa. Pysähdyimme hetkeksi katselemaan kuinka suulas valokuvaaja yritti saada hiukan ilmettä aasialaista sukujuurta olevaan hääseurueeseen. Nousimme rannalta Magnificent Milen eteläpäässä ja päätimme etsiä hyvän ruokapaikan. Juha oli saanut jo aikaa sitten ennen reissua ystävältään vinkin hyvästä ravintolasta. Hyödyntäen jälleen Juhan kännykän Chicago-opasta paikansimme kohteen kutakuinkin läheltä. Päästyämme paikalle ravintola oli vielä kiinni, mutta aukenisi puolen tunnin kuluttua. Kävelimme katselemassa muutamia lähikortteleita odotellessamme ja löysimme lisää upeita pieniä taloja pilvenpiirtäjien keskeltä.

Texas de Brazil avautui juuri palatessamme kierrokselta. Meidät otettiin vastaan aulatilassa ja hetken kuluttua ohjattiin pöytäämme. Brasilialaistyylisen pihviravintolan käytäntö on erikoinen. Ensin on tarjolla todella upea ja monipuolinen kylmä buffetti, jossa on salaattia ja kasviksia, juustoja, meren herkkuja yms. Pääruokaa varten kullakin ruokailijalla on pöydällä pieni pyöreä kortti, jonka toisella puolella on punainen reuna ja toisella vihreä. Tarjoilijat kiertelevät salissa erilaisten lihavartaiden kanssa. He pysähtyvät tarjoamaan vartaassa olevaa lihaa kaikille, joiden kortin vihreä puoli on ylöspäin. Halutessasi syödä rauhassa käännät punaisen puolen päällepäin.

Olimme kertoneet heti saapuessamme Ninan chiliallergiasta. Tuttuun jenkkityyliin siihen suhtauduttiin todella vakavasti ja asiallisesti. Hovi haki jopa keittiöpäällikön paikalle selittämään Ninalle mitä missäkin alkuruokapöydän herkuissa oli. Nautiskeltuamme alkupalat käänsimme vihreät päälle. Pöytään tuotiin heti uudet lautaset ja valkosipulilla maustettua perunamuhennosta sekä friteerattuja banaaneja. Samantien paikalle ilmaantuivat myös ensimmäiset lihavartaat. Kukin tarjoilija kertoi mitä vartaassa on ja sitten valitsimme halusimmeko sitä vai emme. Maistelimme useita erilaisia maukkaita lihapaloja, mutta ehdoton suosikkimme oli pekoniin kääritty filet mignon. Se oli aivan taivaallisen hyvää.

Kävelimme takaisin hotellille aivan mahtavan hyvän olon saattelemina. Otimme respasta jälleen kupposet kuumaa mukaan huoneeseemme.

2 kommenttia artikkeliin ”Laivastolaituri”

  1. Teidän loma kuulostaa kyllä todella rentouttavalta ja mukavalta! Texas de Brazil kuulostaa hyvältä paikalta myös. Pitäkää oikein hauskaa siellä!

    1. Jep. TdB on ehdottomasti käymisen arvoinen ja se on ketju, joka laajenee reippaasti parin vuoden sisällä – kertoi tarjoilijamme.

Kommentointi on suljettu.