Omia polkuja

Julkaistu Kategoriat USA 2012Avainsanat ,

Nina oli odottanut pääsyä Macy’sille niin kiltisti, että nyt oli aika päästää hänet irti. Grainnen aamiaisen jälkeen otimme taksin, joka jätti Ninan ensin Macy’sin eteen ja vei sitten Juhan pohjoisempaan 56. kadulle. Hänen kohteenaan oli suuri elektroniikkaliike, jonka ei pitänyt olla vielä kiinni pääsiäisen takia. Kaikki juutalaisomituksessa olevat liikkeet olivat jo aloittaneet pääsiäistauon.

Juhalla oli tiedossa liikkeen sijainti kadunkulman tarkkuudella ja hän pyysi taksia pysäyttämään sopivaan paikkaan hiukan aiemmin. Kierros korttelin ympäri ei kuitenkaan tuottanut kuin pahvimukillisen Caffè Mochaa Starbucksista. Pikainen puhelimella tehty nettihaku kertoi Juhan seisovan täsmälleen oikean oven edessä, jossa luki siihen pian avattavan pankin konttorin. Viereisen oven takaa löytynyt vahtimestari kertoi elektroniikkaliikkeen menneen konkurssiin jo jokin aika sitten.

Seurasi nautinnollisen rauhallinen kävely etelään aurinkoisessa säässä kansaa kuhisevalla viidennellä avenuella. Kadun varrella oli useita mielenkiintoisia liikkeitä, joissa oli kiva poiketa katsomassa tarjontaa. Useilla oli samoja tuotteita, mutta joissain kaupoissa Juha törmäsi huvittavaan ilmiöön. Innokas myyjä saattoi kertoa heiltä löytyvän juuri sellaisen tuotteen kuin Juha halusi ja sitten sitä ei kuitenkaan ollut hyllyssä. Tuotteiden ominaisuudet hyvin tuntevana Juha testasi ilkikurisesti yhdessä liikkeessä miten ihmeellisiä ominaisuuksia samasta tuotteesta voisikaan löytyä. Ei tullut kauppoja.

Pääkirjaston kohdalla tuli kulman takaa Juhaa vastaan Simon Callow (Neljät häät ja yhdet hautajaiset: Gareth). Hänellä oli lehtiö kainalossaan, kahvimuki toisessa kädessä ja hän puhui itsekseen – ei korvaluureja. Oletettavasti hän harjoitteli vuorosanojaan. Pretissä nautitun välipalan jälkeen matka jatkui. 30. kadun korkeudelta löytyi vihdoin liike, jossa oli sopiva tuote. Mukaan lähti pieni säänkestävä videokamera.

Nina soitti Juhan tutkiessa ostostaan puiston penkillä Madison Square Parkissa. Supershoppari oli selättänyt Macy’sin huolimatta heidän kryptisestä tavastaan nimetä vaateosastot. Sportswear-osastoilta löytyivät kaikki tunnetut suunnittelijat kuten Calvin Klein, Ralph Lauren ja Michael Kors sekä Macy’sin oma edullisempi merkki. Urheiluvaatteet olivat puolestaan Women’s Active -osastolla.

Tapaaminen sovittiin Macy’sin ulkopuolelle. Juha lähti paluumatkalle pitkin Broadwayta, Ninan siirtyessä tutkimaan vielä Victorian Salaisuuksia. Juha istuskeli Herald Squaren puistossa kunnes lukuisia paperikasseja roudaava Nina ilmestyi paikalle. Poimimme taksikyydin hotellille.

Loppuillan ohjelmaa ennen halusimme syödä hieman kevyemmin, mutta hyvää. Kävimme nauttimassa uudelleen Moranin mainiot mereneläväpastat. Huilasimme hetkemme hotellihuoneessa ja nappasimme sen jälkeen kumijalan viemään meidät 36. kadulle.

National Comedy Theatre löytyi melko helposti vaikka se yrittikin piiloutua rakennustelineiden sekaan. Lyhyen jonottelun jälkeen pääsimme luukulle noutamaan Ninan aiemmin netistä ostamat liput. Seurasi puolitoista tuntia aivan hulvatonta improvisaatiokomiikkaa kolmen nuoren miehen ja kolmen nuoren naisen esittämänä. Yleisöltä kysyttyjen ohjeiden mukaisesti mm. pelattiin tennistä Napoleonin kanssa sammakot mailoina. Lisäksi esitettiin näytelmä, jota Shakespeare ei koskaan kirjoittanut, nimeltään Lord Hot Dog.