Paraati ja puisto

Julkaistu Kategoriat USA 2012Avainsanat ,

Pääsiäissunnuntai valkeni upean aurinkoisena. Söimme aamiaisen jälleen Grainnessa. Syödessämme paikalle ilmaantui Ethan Hawke (Training Day: Jake Hoyt) perheineen. NYCissä julkkikset saavat olla aivan rauhassa ja juuri sen takia osa heistä haluaakin asua siellä. Tämäkin lippalakkinen näyttelijämiljonääri oli kuin kuka tahansa isukki pikkulapsi kantorepussaan.

Aamiaisen jälkeen ajoimme metrolla 53. kadulle ja nousimme viidennelle avenuelle keskelle ihmismerta. Koko katu oli suljettu autoilta 10 korttelin matkalta vapaamuotoista pääsiäsparaatia varten. Neljä vuotta aiemmin hankitut pupukorvat päässään Nina sulautui joukkoon paremmin kuin proosallisesti pukeutunut Juha. Kuljimme paraatialueen useaan kertaan edestakaisin ja ihastelimme mitä eriskummallisempia virityksiä. Tyypillisin juhlavaruste oli mahdollisimman erikoisesti koristeltu päähine. Jotkut olivat pukeutuneet vintage-juhlavaatteisiin, mutta kuvatuimpia olivat toki aivan överiksi viedyt kostyymit.

Asusteiden lisäksi tarjolla oli muutakin ohjelmaa kuten katutaiteilijoita, muusikoita ja street-dance-ryhmiä. Muutama liikekin oli auki kadun varrella yrittäen houkutella ihmismassasta edes joitakin. Aluksi kävimme ostamassa makeaa matkaan Rockefeller Centerin Teuscher-suklaapuodista. Kiertelymme loppupuolella istuimme hetken Trump Towerin Starbucksissa jalkojamme lepuuttamassa.

Poistuimme paraatialueelta vähintään samanlaisen tungoksen läpi Central Parkiin. Siellä oli jo rauhallisempaa vaikka porukkaa oli todella paljon liikkeellä ja nurmikoilla istuskelemassa nauttimasta lämpimästä kevätsunnuntaista. Kävelimme kiireettä puiston eteläosaa ristiin rastiin katsellen siellä olevia kohteita. Kuuntelimme jonkin aikaa upeaa lauluesitystä Bethsedan suihkulähteen luona. Kiipesimme myös Belvederen minilinnan torniin kuvaamaan maisemia. Ninan kameran muistikortti täyttyi eniten kukkakuvista.

Poistuimme suuren puiston puolivälin kohdalta Central Park West -kadulle, jonka upeissa monimuotoisissa taloissa ovat kaupungin kalleimmat asunnot. Kuljimme muun muassa ohi San Remo -talon, jonka asukkaisiin kuuluvat Dustin Hoffman, Diane Keaton ja Paul Simon. Kyseisen pytingin asukaskomitea ei huolinut Madonnaa taloon asumaan.

Kuljimme 65 katua Lincoln Centerille. Alueen laatikkomaisuus ei pahemmin innostanut, mutta löysimme kivan ravintolan. P.J. Clarke’s tarjoili meille todella hyvää New England clam chowderia ja maittavat hampurilaiset. Lisäksi mukava tarjoilijamme Bradley antoi meille pari loistavaa kohdevinkkiä.

Kävelimme Broadwayta Columbus Circlelle, josta löytyi suuri galleriatavaratalo Time Warner -rakennuksesta. Emme shoppailleet, mutta kävimme ihastelemassa mahtavaa rakennusta sisältä. Sitten kuvasimme vielä suuren liikenneympyrän maisemia ja patsaita ennen kuin painuimme maan alle. Palasimme metrolla hotelliamme lähimmälle asemalle ja kävelimme kämpille auringonlaskun värittäessä läntisen taivaan.

3 kommenttia artikkeliin ”Paraati ja puisto”

  1. Aivan mahtavia lomapäiviä! Nautinnollista jatkoa.

  2. Aina vain mielenkiintoisia paikkoja nätynä, mutta löytyikö mämmiä pääsiäisjälkiruuaksi?
    Edelleen hyvää jatkoa lomallennetoivottavat
    Eero ja Monica

  3. Kiitos kommenteista ja toivotuksista. Emme ole pahoillamme mämmin puuttumisesta. Todella herkullisia suklaakonvehteja löysimme kyllä.

Kommentointi on suljettu.