Vapaa-aika

Matkailu

Niin ristiriitaista kuin se onkin – tämä kotitonttu rakastaa matkailua. Työpäivän jälkeen minua on vaikea saada liikkeelle suosikkituolistani, mutta kotona vietetty loma ei ole oikea loma. Kirjoitan usein matkakertomuksia reissuistamme.

Moottoripyöräily

Useat reissut on myös tehty kaksipyöräisen selässä. Motoristiystävien kanssa ajettavat päiväretket ovat aloittaneet kesän ajokauden jo usean vuoden ajan.

Elokuvat

Olennainen viihtymisen muoto ja myös keräilykohde, jonka laajuuden takia piti keksiä ihan oma säilytystapa. Joskus saatan kirjoittaa myös oman arvosteluni.

Ruoka ja viini

Mainoskin sanoo hyvän ruoan vaikuttavan mielentilaan. Eineksiä ei tule pahemmin nassutettua, mutta hyvät ravintolat ja tuoreiden elintarvikkeiden saatavuus ovat olennaisia. Ne vaikuttavat erityisesti matkakohteiden valintaan. Kumppanini on tästä samaa mieltä, joten kohdevalintamme on varsin yksimielistä.

Olen pahoillani sen henkilön puolesta, joka ylläpitää alkoholinkulutuksen kansallista keskiarvoa puolestani. Joskus kuitenkin nautiskelen lasillisen hyvää viiniä ja matkoilla – ilman moottoriajoneuvoa – myös tuopillisen paikallista panimotuotetta lounaalla.

Tiede

Olen todellinen tiedenörtti. Melkein mikä tahansa tieteeseen liittyvä kiinnostaa, koska haluan ymmärtää miten asiat toimivat ja oppia uutta jatkuvasti. Erityisesti olen kiinnostunut astrofysiikasta. Sen matematiikkaa en tajua pätkääkään, mutta minusta on kiehtovaa, että miljardeja vuosia sitten syttyneiden tähtien on täytynyt räjähtää synnyttääkseen ne alkuaineet, joista me kaikki koostumme.

Seuraan mm. kiinnostuksella NASA:n Mars-ohjelmaa.