Vapaa-aika

Matkailu

Niin ristiriitaista kuin se onkin – tämä kotitonttu rakastaa matkailua. Työpäivän jälkeen minua on vaikea saada liikkeelle suosikkituolistani, mutta kotona vietetty loma ei ole oikea loma. Kirjoitan usein matkakertomuksia reissuistamme.

Ei liene mikään yllätys, ettei kesän 2019 jälkeen ole reissuja tullut tehtyä.

Kajakkimelonta

Jos pandemiasta pitää löytää jotain hyvää, niin sellaista on ehdottomasti uuden harrastuksen löytäminen. Jo ensimmäinen kokeilu tuntui hienolta ja helteinen kesä 2021 oli täynnä sopivia kelejä.

Ruoka ja viini

Mainoskin sanoo hyvän ruoan vaikuttavan mielentilaan. Eineksiä ei tule pahemmin nassutettua, mutta hyvät ravintolat ja tuoreiden elintarvikkeiden saatavuus ovat olennaisia. Ne vaikuttavat erityisesti matkakohteiden valintaan. Kumppanini on tästä samaa mieltä, joten kohdevalintamme on varsin yksimielistä.

Olen pahoillani sen henkilön puolesta, joka ylläpitää alkoholinkulutuksen kansallista keskiarvoa puolestani. Joskus kuitenkin nautiskelen lasillisen hyvää viiniä ja matkoilla – ilman moottoriajoneuvoa – myös tuopillisen paikallista panimotuotetta lounaalla.

Tämänkin nautinnon on pandemia tehokkaasti laittanut tauolle.

Moottoripyöräily

Useat lomareissut on myös tehty kaksipyöräisen selässä. Motoristiystävien kanssa ajettavat päiväretket ovat aloittivat kesän ajokauden jo usean vuoden ajan. Parikymmentä vuotta kestänyt, mutta viime vuosina hiipunut, harrastus päättyi 2019 syksyllä myydessäni pyörän pois.

Elokuvat

Olennainen viihtymisen muoto ja myös keräilykohde, jonka laajuuden takia piti keksiä ihan oma säilytystapa. Joskus saatan kirjoittaa myös oman arvosteluni.

Tiede

Olen todellinen tiedenörtti. Melkein mikä tahansa tieteeseen liittyvä kiinnostaa, koska haluan ymmärtää miten asiat toimivat ja oppia uutta jatkuvasti. Erityisesti olen kiinnostunut astrofysiikasta. Sen matematiikkaa en tajua pätkääkään, mutta minusta on kiehtovaa, että miljardeja vuosia sitten syttyneiden tähtien on täytynyt räjähtää synnyttääkseen ne alkuaineet, joista me kaikki koostumme.

Seuraan mm. kiinnostuksella NASA:n Mars-ohjelmaa.