Kurama

Julkaistu Kategoriat Japani 2017Avainsanat , ,

Kiotoon oli luvattu reipasta sadetta, joten päätimme pitää lepopäivän turismista. Kävimme lounaalla Akiran meille saapumispäivänä osoittamassa pienessä kahvilassa. Ninan kampela ja Juhan kevätkääryleet olivat todella makoisia. 

Päätimme kastua kunnolla, jos kerran joka tapauksessa kastuisimme. Pääsimme bussilla Demachiyanagin asemalle, josta kulkee Eizan Dentetsu -paikallisjuna Kioton pohjoispuolella olevilla kukkuloilla sijaitsevaan Kuraman kylään.

Sade-ennuste aamulla ja illalla

Odotellessamme bussia pysäkin vieressä olevan kaupan markiisin alla, Nina tunsi ujon koputuksen käsivarressaan. Pieni iäkäs japanilaisrouva oli hipsinyt Ninan viereen ja kysyi häneltä jotain japaniksi. Tajuttuaan, ettei Nina ymmärrä sanaakaan, rouva käytti ne kolme osaamaansa englannin kielen sanaa keskellä japaninkielistä jutustelua. Niin suloista, kun hänen kontaktinsa ottaminen olikin, niin täydellinen yhteisen kielen puute teki tilanteesta hiukan vaivaantuneen.

Kurama Onsen on Tripadvisorin mukaan Kioton alueen paras kylpylä. Sen nimi löytyy myös lähes kaikilta listoilta koko maan parhaiden kylpylöiden joukosta. Meille se sopi erinomaisesti myös siksi, että sinne voi mennä ilman varausta.

Kuraman asemalla on aina junan saapuessa odottamassa pikkubussi, joka vie asiakkaat kylän vastakkaisella laidalla olevaan kylpylään. Kengät jäävät heti oven sisäpuolella oleviin lukollisiin lokeroihin. Lokeron avain annetaan heti viereiseen vastaanottoon maksamisen yhteydessä.

Vierailijoille on tarjolla kahta pakettia. Pelkkä ulkoallasvierailu maksaa 1000 jeniä (10 euroa) ja myös sisäaltaan, saunan ja lepohuoneen käyttö maksaa 2500 jeniä (25 euroa). Siihen hintaan kuuluu myös yukata (sisällä käytettävä yksinkertainen kimono) sekä iso ja pieni pyyhe. Me otimme toki koko paketin.

Altaissa ollaan täysin alasti eikä altaalle mukaan kuulu ottaa kuin pieni pyyhe. Siksi pukuhuoneiden lisäksi miehille ja naisille on eri altaat. Sovimme milloin viimeistään näkisimme yhteistiloissa.

Sisäaltaat ovat suoraan pukuhuoneiden yhteydessä. Aloitimme kumpikin protokollan mukaisella huolellisella peseytymisellä ennen altaaseen menoa. Vietimme aikaa ensin sisäaltaassa ja Juha pistäytyi saunassakin. Juha jutusteli nuoren britin kanssa, joka oli häämatkallaan Japanissa.

Juttu jatkui vilvotellessa yukatat päällä yhteisalueella ja Juha tapasi myös miehen tuoreen vaimon, joka sattui juuri tulemaan ulkoaltaalta. Ulkoaltaalle mentiin sateenvarjoa pidellen yukata päällä ja ulkotohveleissa pihan yli ylämäkeen.

Ulkoallas on osittain katettu, jotta voi olla suojassa auringolta. Siitä ei todellakaan tällä kertaa muodostunut ongelmaa. Toki katos suojaa myös sateelta, jos ei halua tuntea kylmiä pisaroita istuessaan kaulaa myöten lämpimässä vedessä. Kontrasti oli kuitenkin todella miellyttävä ja altaassa viihtyi kauemmin kuin lämpimänä päivänä.

Vesi on sen verran lämmintä, ettei kylpyammeessa lillumiseen tottumaton jaksa istua siinä pitkään. Suihkun jälkeen olikin jo sopiva aika siirtyä takaisin pukuhuoneeseen ja valmistautua lähtöön. Sattumoisin tulimme kumpikin ulos pukuhuoneista muutaman sekunnin välein.

Luovuttaessamme tavarat respan rouva hoputti meitä pukemaan kengät, koska pikkubussi tulisi juuri viemään lähtijöitä rautatieasemalle. Pääsimme sujuvasti lähtemässä olevaan junaan, joskin pientä ihmettelyä aiheutti se, ettei mistään voinut ostaa lippua. Kaksi vaunua käsittävässä junassa ei ollut konduktööriä ja maksaminen tapahtui poistuttaessa ensimmäisen vaunun etuovesta, jolloin kuski otti maksun kuten busseissa.

Busseissa on pakko olla tasaraha, joten kaivelimme kaikki kolikkomme ja aivan sattumalta meillä oli juuri tarvittava 840 jeniä (420 per henkilö). Huolemme oli kuitenkin turha. Pääteasemalla Kiotossa maksu otettiin poistumisportilla ja siellä olisi saanut vaihtorahaakin. Pääsimmepähän eroon kolikkokasasta.

Ajoimme bussilla pari pysäkinväliä ohi majapaikastamme, mutta aivan tarkoituksella. Pistäydyimme aiemmin löytämässämme Life-kaupassa ostamassa loppuviikon aamupalatarpeita sekä iltapalan, koska illallisravintolan etsiminen rankkasateessa ei oikein innostanut.

Yksi ajatus koskien aihetta “Kurama”

  1. Ihanaa nähdä nauravat kasvonne! Ruoka-annoksenne näytti makoisalta.

Kommentointi on suljettu.