Verla revisited

Julkaistu Kategoriat Motoretket

Perinteikkäällä kesäkuun toisen sunnuntain motoretkellä päätimme toistaa vierailun Verlan ruukkikylään näin heti kahdentoista vuoden jälkeen. Ala-Tikkurilan Motorestille saapui sama neljän pyörän ydinjoukko kuin edellisvuonna. Viidennen tie katkesi teknisiin ongelmiin jo ennen lähtöruutua. 

Lämpöisenä kesäaamua vartin yli yhdeksän lähtivät reittimestari Ilaria peesaamaan Juha H., Marjut sekä Juha & Nina. Arvon reittimestari oli edellisenä iltana katkaissut Garmin GPS:n karttapäivityksen kesken, joten laitteen ikivanhan peruskartan mukaan reittimme kulki osittain pelloilla ja metsissä.

Todellinen reittimestari löysi kumien alle kuitenkin loistavia mutkateitä, joita nautiskelimme pilvipoutaisessa säässä päätyen Verlaan yhden pysähdyksen taktiikalla. Jopa reitin pakollinen U-käännöskin tapahtui tällä kertaa asfaltilla ja sen teki vain mestari itse.

Verlassa päätimme jättää museokierroksen käymättä ja nautimme maistuvan lounaan sekä kiirettömän lepohetken käsityökauppojen edustalla. Aurinkokin tuli pilvien takaa valaisemaan leppoisaa juttutuokiota hyvien ystävien kesken. Verlasta lähdettyämme päätimme retkemme yhteisen osuuden (211 km) kahvituolla Vierumäen Nesteellä.

Kiitos kaikille aivan loistavan hauskasta päivästä ja Ilarille erityisesti hienosti vedetystä mutkatienautiskelusta!

 

2 kommenttia artikkeliin ”Verla revisited”

 1. Jälleen on jokavuotinen Motoajo tehty. Keli oli hyvä, itse kastuin vain hieman paluumatkalla Lahden motarilla ja kehä 3:lla, mutta vain vähän. Kiitos todella mukavasta ja hauskasta seurasta Kilometrejä tuli Trumpan mittariin hieman reilut 630 joten tiesin illalla ajaneeni
  Vähintään yksi perinteinen ajoharha ja Garminin käyttökämmi kuuluvat ilmeisesti minun vakiosettiin kun ollaan ajossa, mutta lopuu hyvin kaikki hyvin
  Paluumatkalla Lahden motarilla pääsi jälleen kerran toteamaan kuin me suomalaiset osaamme tehdä ruuhkaa ja jonoa moottoritiellä…… oikea kaista täysin tyhjä ja vasen matelee. Autoilijat vasemalla kaistalla ennakoivat tulevan ohituksen reilu kilometri ennakkoon…ja kun oma nopeus on noin 2-3 km korkeampi kuin ohitettavan nopeus niin tietäähän sen miksi jonot muodostuvat!
  Pitäkää renkaat tien päällä, ajakaa maltilla ja nähdään taas viimestään vuoden päästä. Riemukasta kesää kaikille:-) !

  1. Kiitos sinulle loistavasti vedetystä ajosta! Itse olisin ihan käsi ilman gepsiä, joten kypärännoston paikka.

   Meille sade osui Korsosta Turun motarille saakka. Melkein ehdimme kuivahtaakin jo ennen kotiutumista. Kilometrejä tuli kaikkiaan 390, josta 211 oli tuo kartalla oleva ”virallinen” osuus (, jonka lisäsin juuri teksiinkin).

Kommentointi on suljettu.