Mustio

Julkaistu Kategoriat Motoretket

Kesäkuun toisena sunnuntaina saapui Lahnuksen Shellille kahdeksan motoristia mukaan perinteiselle alkukesän ajoretkelle. Erinäisistä syistä johtuen kenelläkään ei ollut tällä kertaa mukanaan kyytiläistä. Se oli ensimmäinen kerta retkiemme kymmenvuotisessa historiassa.

Iloisen jälleennäkemisen jälkeen odottelimme hetken vielä yhtä mukaan ilmoittautunutta pariskuntaa. Heitä ei kuitenkaan näkynyt, joten vartin yli yhdeksän lähdimme matkaan. Upean aurinkoisessa kelissä keulille lähti tuttuun tapaan reittimestari Ilari ja hänen peesiinsä kurvasivat Janne, Juha H, Kari, Marjut, Markku, Olli ja minä jälkipään johtajana.

 

Koska pääkohteemme Mustion linna on suhteellisen lähellä, niin Ilari oli suunnitellut meille mutkatie-elämyksen pohjoisen kautta kiertäen. Ajelimme hyväkuntoisia mutkateitä ja pidimme tauon Pusulan Nesteellä, jossa saimme todella hyvää palvelua. Olli toi kaikille saamansa kosteat pyyhkeet, joilla puhdistimme visiirit.

 

Mustion LinnaToisen mutkapätkän jälkeen saavuimme Mustioon. Olimme sen verran ajoissa ennen kello kahdentoista opaskierrosta, että ostettuamme liput ehdimme kaikessa rauhassa nautiskella aurinkoisesta päivästä museon edustalla. Kahdeltatoista alkaneella kierroksella oli lisäksemme muutama muukin turisti kuuntelemassa oppaanamme toimineen rouvan värikästä tarinointia Mustion ja aikanaan Suomen rikkaimman Linder-suvun historiasta.

 

Kierroksen jälkeen meillä olikin jo sen verran nälkä, että ajoimme suorinta reittiä lounaalle Karjaan ABC:lle. Marjut koeajoi Markun ajopelinä olleen ison Baggerin, joka oli saanut paljon huomiota päivän aikana. Erityisesti pyörän stereoista pauhannut musiikki sai aikaan hilpeyttä jokaisella rastilla. Karjaalta lähdettäessä Markku irtautui seurueesta ehtiäkseen vielä illalla rock-konserttiin.

 

Pidimme retken loppukahvit Maatilapuodissa, jonne ajoimme 51-tietä vältellen pitkin sen vieressä kiemurtelevaa Kuninkaantietä. Matkalla oli pätkä hiekkatietä sekä lyhyt osuus sitäkin heikkokuntoisempaa asfalttia, mutta muuten etappi oli aivan fantastisen upeaa mutkanautiskelua. Kahvien jälkeen porukkamme lähti kotimatkalle ja sen myötä eri suuntiin.

 

Kiitos kaikille mukana olleille todella hauskasta päivästä ja erityisesti Ilarille jälleen kerran hienosti suunnitellusta reitistä sekä sopivasta marssitahdista!

2 kommenttia artikkeliin ”Mustio”

  1. Kiitos Juha hyvästä kertomuksesta ja onnistuneista filmeistä. Näkyy siis muutakin kuin eturengas, jota hieman epäiltiin kun kameran kohdistuksesta ei ollut varmuutta:).
    Ja kyllä keli suosivat taas kerran.

    1. Kiitos itsellesi aivan loistavasta reittivalinnasta. Oli todellista mutkanautiskelua. 🙂

Kommentointi on suljettu.