Ravintola Ragu

Julkaistu Kategoriat Ravintola-arvostelutAvainsanat

Täydellistä!Vietimme erittäin hauskan illan hyvien ystävien seurassa ravintola Ragussa. Koko neljän hengen seurueemme valitsi ravintolan tarjoaman viiden ruokalajin yllätysmenun. Se koostuu annoksista, joita ei ole varsinaisella ruokalistalla.

Aluksi pöytään tuotiin kokoelma leipiä ja niille erilaisia levitteitä. Jo tässä vaiheessa saimme selkeän viitteen siitä, että ravintola oli todella laittanut ajatusta yhden seurueemme jäsenen pitkään listaan ruokarajoitteista. Toisin kuin monissa aiemmissa tapauksissa hänelle ei tuotu vain yhtä muista poikkevaa käntynpalasta vaan todella nätti oma kokoelma soveltuvia leipiä.

Ruokailu alkoi naudanlihatartarilla, joka oli erinomaisen mureaa. Sitä seurasi maukas kukkakaalikeitto. Keitolle oli viinipakettiin suunniteltu tarjoilijan sanojen mukaan ”persoonallinen” valkoviini. Maistamisen yhteydessä sen persoonallisuus oli sen verran voimakas, että pyysimme vaihdon toiseen laatuun. Toive toteutettiin erittäin sujuvasti ja ilman mitään mielenilmauksia. Se osoitti palvelun laadukkuuden, joka jatkui koko illan.

Seuraavaksi nautimme merellisen annoksen halstrattua lohta, jota täydensivät jättikatkarapujen palaset. Pääruokana oli siivu fantastisen hyvää ankkaa, jonka pinnalla oleva rasvakin oli aivan täydellisen maukasta jopa sellaiselle, joka ei normaalisti syö näkyvää rasvaa. Annokselle paritettu punaviini tuki makuja aivan täydellisesti.

Jälkiruokaa harjoiteltiin ensin pienellä mustikkaisella nautinnolla. Sitä seurasi monipuolinen pikku annos, jonka osaset eivät jääneet mieleen kuin hyvinä makuina. Erityisesti lakritsijäätelö oli aivan nannaa.

Kokonaisuutena Ragu oli yksi parhaita ravintolakokemuksia niin ruoan makujen kuin rennon kohteliaan palvelunkin osalta.