Ravintola Ask

Julkaistu Kategoriat Ravintola-arvostelut

Täydellistä!Olemme illallistaneet hyvien ystävien seurassa muutaman kerran nimenomaisesti valiten sellaisia ravintoloita, jotka ovat meille kaikille uusi tuttavuus. Tällä kertaa kohteemme oli Ravintola Ask.

Saavuimme tähän pieneen ja viihtyisään ravintolaan Vironkadulle kuuden aikaan. Seurueemme oli päättänyt nauttia kahdesta vaihtoehtoisesta menusta pitemmän eli kahdeksan annoksen kokonaisuuden. Ninan merkittävät ruokarajoitteet huomioitiin kiitettävästi ja todella sulavasti. Erittäin myönteistä oli myös, että normaalin viinimenun vaihtoehtona on saatavilla myös alkoholiton juomamenu.

Nautimme todella hyvänmakuisen illallisen, jonka jokainen ruokalaji esiteltiin meille selkeästi todella ystävällisen henkilökunnan toimesta. Myös annoksiin kuuluvien viinien taustat kerrottiin seikkaperäisesti. Maistelumenun annoskoot eivät todellakaan ole rekkamiehille tarkoitettu.

Kaikki oli maukasta, mutta pääruoat nousivat sekä alku- että jälkiruokien yläpuolelle. Erityisesti ”Jerusalem artisokka ja kananpoika” sekä ”Kuha kevätsipulilla” olivat aivan fantastisia. Jos heikoin annos pitää valita, niin sellainen oli ennen jälkiruokia tarjoiltu makupalettia puhdistava omatekoinen viili. Annos oli kuulemma uusi, joten sitä – ja sen kanssa tarjoiltavaa viinivaihtoehtoa – ehkä kehitellään vielä.

Ilta oli todella nautinnollinen kaikilta osin ja viihdyimme erinomaisesti. Lopettelukupposten kanssa saimme aivan yllättäen vielä pienet makeat kettiön tervehdykset. Tajusimme olevamme viimeiset asiakkaat puolenyön aikoihin ja silti meitä ei hoputettu millään tavalla. Ulko-ovi vain lukittiin jälkeemme. Illallinen oli todella hyvä ja suosittelemme Askia lämpimästi.