Lepoa maalaisidyllissä

Julkaistu Kategoriat Saariston rengastie 2010Avainsanat

Aitan suihkukoppi ei soveltuisi ahtaan paikan kammoiselle, mutta laajoja liikeratoja vältellen peseytyminen onnistui mainiosti. Aamiainen oli tarjolla vanhassa päärakennuksessa. Illalla saapuneet fillarimatkalaiset olivat juuri lopettelemassa syömistä tullessamme paikalle.

Juha nautti mahtavan hyvää saaristolaisleipää, jonka päälle hän kasasi kinkkua, juustoa, tomaattia, kurkkua ja kananmunaa. Ninan suosikki oli pitkään haudutettu kaurapuuro ja marjakeitto. Hetken aikaa kaksin nassuteltuamme saapui emäntämme myös haukkaamaan aamiaista. Iloisen puhelias rouva jutteli enimmäkseen matkailuyrittämisestä saaristossa.

Huoneeseen palattuamme lueskelimme uutisia netistä, surffailimme ja laiskottelimme. Nina istui myös hetken auringossa aitan terassilla katsellen luontokappaleiden lentonäytöksiä. Puolen päivän aikaan sonnustauduimme ajovermeisiin ja lähdimme kohti Iniötä. Olimme jo edellispäivänä kyselleet lounasruokailun vaihtoehtoja isännältämme. Lyhyen listan kiinnostavin oli tulomatkalla bongaamamme Lolas Mat Service eli Lolan sapuskapalvelu.

Etäisyyksien lyhyys tuntui edelleen oudolta. Kone ei ehtinyt edes kunnolla lämmetä helteisestä kelistä huolimatta ennen kuin olimme Skagenin lossilla. Parin mutkan jälkeen löytyi pikkutielle osoittava ruokalan kyltti.

Nina oli jo aiemmin löytänyt Lolan Ruoat netistä, mutta osoitteen puuttuminen ja pelkkä kännykkänumero viittasivat catering-palveluun. Iniön seurakuntatalolta löytyi sitten saaren parhaiten pidetty salaisuus. Kympillä per nenä sai syödä vatsansa täyteen todella maukasta ja monipuolista suomalaista perusruokaa. Vaikka pöytä ei näyttänyt notkuvalta niin siellä oli runsaasti alkupaloja sekä kala- ja liharuokia. Kahvien jälkeen vierimme takaisin mopolle.

Kurvasimme vielä hakemassa Iniön keskustan K-kaupan viimeiset vesipullot ennen paluuta Bergshageniin. Hyvin syöneinä oli todella mukava laiskotella hellettä paossa viileässä aitassa. Nina sopi Turussa asuvan serkkunsa kanssa treffit seuraavalle päivälle, jolloin matkamme jatkuisi. Otimme koko päivän täydellisesti levon kannalta nauttien siitä, ettei todellakaan tarvinnut tehdä mitään.

Illalla natuutimme iltapalaa vanhassa päärakennuksessa ja surffailimme vaihteeksi tuoleilla istuen pöydän ääressä. Seuraamme liittyi kaksi skoottereilla liikkeellä ollutta pariskuntaa, joiden kanssa virisi hauska keskustelu matkailusta.