Erikoispikataival laivalle

Julkaistu Kategoriat Saksa 2011

Pakkaaminen oli ollut molemmille haasteellista. Huonosta saatavuudesta johtuen Nina ei ollut onnistunut hankkimaan iPad 2:a ja Juhan pikkuinen Vaio-läppäri suostui pysymään päällä vain vartin kerrallaan ennen täydellistä lukittumista. Siksi molemmat joutuivat mahduttamaan mukaan täysikokoiset kannettavat. Ei – yksi yhteinen kone ei toimi reissussa, koska sen vähän ajan kuin sitä ehtii käyttää, niin molemmat haluavat näpytellä.

Meillä oli lauantaina hyvää aikaa, koska laiva lähtisi Vuosaaresta vasta 18:30. Hiukan ennen kahta pakkasimme mopon. Ulkona oli märkää sateen jäljiltä ja uhkaavan tummat pilvet saivat meidät pukemaan sadevermeet päälle. Käytyämme tankkaamassa suunnistimme kohti Tapiolaa. Jo kehä kakkosen päällä taivas kirkastui ja kaikki tummat pilvet katosivat. Olimme suunnitelleet lounastavamme suosikkiravintolassamme Kilimissä, mutta se olikin heinäkuun loppupuolen suljettu. Luovuimme saderomppeista ravintolan parkkipaikalla ja jatkoimme keskustaa kohti hellelukemiin lämpenevässä kelissä.

Saimme syötyä toisessa suosikkiravintolassamme Mount Everestissä Lapinlahdenkadulla. Sieltä jatkoimme Vuosaareen ja saavuimme satamaan juuri check-inin alkaessa. Jonoon pysähdyttyämme Juha kaivoi valmiiksi matkalippumme vain huomatakseen, ettei hänellä ollut passia mukana. Havaintoa seurasi ennätysnopea Vuosaari-Espoo-Vuosaari-pikataival, jonka jälkeen olimme edelleen ajoissa takaisin jonossa – emmekä edes viimeiset.

Toistaiseksi kaikkien aikojen lyhimmän satamaseisoskelun jälkeen peesaasimme mopojonoa laivan yläkannelle ja kiinnitimme ratsun liinoilla. Hyttiin päästyämme olikin jo aika siirtyä illalliselle. Yllätykseksemme tarjoilu alkoi heti puoli seitsemältä toisin kuin edellisellä reissullamme Finnlinesin kyydissä. Ruoka oli ihan kelvollista, joskaan ei pärjännyt parin vuoden takaiselle kokemukselle.

Ruokailtuamme siirryimme Hansa Loungeen, jossa Nina soitti pari puhelua sekä lueskeli läppärille tallentamiaan nettisivuja ensimmäisestä kohteestamme. Juha kirjoitteli matkastooria ja räpelteli koneellaan kaivaten nettiyhteyttä. Nina piipahti myös pienellä shoppauskierroksella. Isoa ei paatin kaupassa pääse tekemäänkään. Illan hämärtyessä sää merellä oli upean aurinkoinen ja laiva kulki tasaisesti pienessä aallokossa.

Yksi ajatus koskien aihetta “Erikoispikataival laivalle”

  1. Loistavaa reissua! Pysykää kaukana Ranskasta. Siellä on huonot kelit 🙂

Kommentointi on suljettu.