Lepopäivä rotkossa

Julkaistu Kategoriat Saksa 2011Avainsanat ,

Nukuimme erinomaisesti ja melko pitkään. Juhan herätti kunnolla vasta työpuhelu kotimaasta. Kännykkä oli laittanut itsekseen äänet päälle, koska oli arkiaamu. Kävimme nauttimassa tuhdin ja maittavan aamiaisen, jonka jälkeen palasimme huoneeseemme viettämään lepopäivää turismista.

Laiskaa aamupäivää seurasi lounas, jonka nautimme kevyenä. Nina valitsi nuudelikeiton ja pienen salaatin. Juhan valinta oli kermainen perunakeitto ja ruokaisa salaatti possunlihapaloilla. Ainoan särön idylliin toivat ravintolasalissa ruoista ja niiden syöjistä kiinnostuneet kärpäset, joita tuntui olevan joka aterialla enemmän kuin edellisellä. Juha listi kolme jo silkasta ärtymyksestä.

Lounasaikamme viihteestä vastasi porukka kanootilla jokea laskevista nuorista. Heidän piti kuljettaa kanootit maata pitkin juuri hotellin kohdalla olevan keinotekoisen kosken ohi. Näimme useampia tekniikoita rempoa vesikulkuvälineita kuivalla maalla. Päivän aikana oli kulkenut jo muitakin ryhmiä, joista osa piti piknikkiä hotellin edustalla joutuessaan muutenkin nousemaan maihin.

Päivä jatkui nautinnollisen laiskana. Nina surffaili jo käymiemme ja tulevien päivien kohteiden sivustoilla sekä kirjoitteli arvosteluja TripAdvisoriin käyttämistämme hotelleista. Hänellä oli myös tee-se-itse-spa-päivä, johon kuuluivat suihku ja hemmottelevien ihotuotteiden käyttöä sekä kielikylpy huonesiivoojan kanssa. Juha katseli Youtube-videoita.

Illallisella nautimme molemmat samanlaiset annokset. Pääruokana oli jonkin meille tuntemattomaksi jääneiden riistaeläinten lihaa sekä kotitekoisia nuudeleita. Ruoka oli aivan fantastisen hyvää. Aterian kruunasi jälkiruoaksi nauttimamme vaniljajäätelö kuumilla vadelmilla sekä kahvi.

Aurinko laskee suomalaisen mielestä nopeasti näillä leveysasteilla ja sitä korosti sijaintimme kapean rotkon pohjalla. Kirkkaan päivän hämärtyessä iltaan katselimme ohi virtaavaa Tonavaa ja nautimme rauhasta.