Portree – Dornie

Julkaistu Kategoriat Skotlanti 2018Avainsanat , ,

Larchsidessa olisi viihtynyt pitempäänkin. Aamiaisen jälkeen hyvästelimme Graigin, joka toivotti meidät lämpimästi tervetulleeksi uudelleen. Näimme nyt upeat maisemat toisesta suunnasta ajaessamme etelään tuloreittiämme.

Päivän kohteemme oli Fairy Pools. Se on vaellusreitti, joka seuraa laakson pohjalla kiemurtelevaa jokea. Saapuessamme oli paikalla jo niin paljon autoja, että täyden parkkipaikan lisäksi myös kapean tien reuna alkoi täyttyä. Autoja oli tullut myös vastaan, joten Juha kokeili onneaan parkkipaikalla.

Ensin ei näkynyt yhtään paikkaa. Juhan peruutellessa umpikujasta pois, erään poikittain odottelevan pikkubussin kuljettaja tuli automme ikkunan luo. Hän joutuisi väistämään pois lähtevää autoa, jonka paikka vapautuisi meille, koska hän ei mahtuisi siihen. Pienen sinksailun jälkeen meillä oli parkkipaikka ja ystävällisellä pikkubussin kuljettajallakin kävi tuuri suuren asuntoauton lähtiessä.

Hyvästä tuurista ilahtuneina lähdimme laskeutumaan laakson pohjalle. Kapea ja matala joki kerää vetensä viereisiltä vuorilta tulevista pienistä uomista. Joessa on lukuisia pieniä putouksia, joiden alla olevissa lammikoissa voi halutessaan uidakin. Meille riitti kauniin maiseman katseleminen muutaman uskalikon pulikoidessa jääkylmässä vedessä.

 

Sää oli puotapilvinen ja suojaisa laakso sopi droonin lennättämiseen. Juha otti pari pätkää videota jokea alas ja ylös. Ihmismäärästä johtuen kuvaus tapahtui melko korkealta, jottei se häiritsisi kulkijoita.

 

Patikoinnin jälkeen ajoimme Carbostin kylään ja söimme maittavan lounaan The Old Inn -majatalossa. Nina sai tuoretta savustettua lohta uuniperunan kanssa sekä taatusti riittävästi salaattia. Juha valitsi hampurilaisen haggis-lisukkeella. Sen kanssa tuli erinomainen perunasalaatti. Pihvi oli todella tuhti nelisenttinen järkäle.

Hiukan haikein mielin ajelimme pois Skyelta, joka on meistä maagisen kaunis paikka. Ylitimme Skye Bridgen, josta onkin lyhyt matka Dornien kylään. Majoituksemme oli Donan House -nimisessä B&B:ssä, joka oli sinänsä ihan ok, mutta tasoero edelliseen tuntui huikealta sekä huoneen että emännän ystävällisyyden osalta.

Nettikään ei toiminut suurimman osan illasta, mutta se johti ihan leppoisaan juttutuokioon Juhan ja talon isännän välillä. Yläkerran huoneemme ikkunasta oli esteetön näköala Loch Duichille ja vastarannan vuorille. Keskellä näkymää vain parinsadan metrin päässä oli Eilean Donan Castle.