Plaça d’Espanya

Julkaistu Kategoriat Espanja 2017Avainsanat ,

Lähdimme liikkeelle asunnosta iltapäivän puolella. Olimme päättäneet etsiä hyvää ruokaa niin lounaaksi kuin asunnollekin vietäväksi. Puolen kilometrin päässä asunnolta olevalla Espanya-aukiolla oli kartan mukaan sekä kivoja ravintoloita että Mercadona.

Kävelimme todella lämpimässä säässä Parallel-katua hienoiseen ylämäkeen aukiolle, jonka reunassa on entinen Plaza de toros de las Arenas eli härkätaisteluareena. Kyseinen laji ei ole oikein koskaan ollut varsinaisesti katalonialaisten intohimo, joten areena on toiminut myös konserttien tapahtumapaikkana. Vuonna 2011 tiloissa avattiin Arenas de Barcelona -kauppakeskus.

Nousimme suoraan viidennen kerroksen näköalatasanteelle, jossa sijaitsee lukuisia ravintoloita. Olimme jo valinneet kohteeksi japanilaistyylisen Watatsumi-ravintolan sadaksemme vaihtelua tapasteluun. Maukkaan aterian jälkeen kiertelimme kauppakeskuksessa jonkin aikaa ja nautimme jälkiruoat Amorino-jäätelobaarissa.

Haimme täydennyksiä kellarikerroksessa olevasta Mercadonasta. Vietimme illan asunnolla merkiten suurpiirteiseen paperikarttaan sekä Juhan puhelimen Mapsille kiinnostavia käyntikohteita tuleville päiville.