Arrivederci Roma

Julkaistu Kategoriat Rooma 2019Avainsanat ,

Olimme valmiina aamukymmeneltä, kun isäntämme taloudenhoitaja Barbara tuli näyttämään meille mihin voisimme laittaa matkalaukkumme ennen kuin lähtisimme lentokentälle. Sovimme ystävällisen taskukokoisen rouvan kanssa noutavamme laukut neljältä.

Heti ulos astuttua huomasi, että päivästä tulisi helteinen. Olimme päättäneet käydä katsomassa vielä yhden meille uuden nähtävyyden. Kuljimme jo tutuiksi tulleita kujia länteen kohti päärautatieasemaa Terminiä. Matkalla poikkesimme sisään Santi Dodici Apostoliin eli kahdentoista apostolin kirkkoon. Pysyimme ulko-oven luona, koska kirkossa oli meneillään hartaustilaisuus.

Santi Dodici Apostoli

Pääkohteemme oli Basilica di Santa Maria Maggiore, joka on yksi Rooman neljästä paavillisesta suurkirkosta. Se sijaitsee kukkulalla lähellä rautatieasemaa. Kirkkoon pääsi kuljettuaan läpi turvatarkastuksen, joka oli ”kevytversio” lentokenttien vastaavasta.

Kirkko on rakennettu 400-luvun alkupuolella ja sitä on muutamaan otteeseen korjailtu maanjäristysten jäljiltä. Kirkossa on lukuisia sivualttareita, joista jotkut ovat aivan erityisen koristeellisia. Pääalttarin alla olevassa kryptassa säilytetään reliikkiä, jonka väitetään olevan pala puuta Jeesuksen seimestä.

Basilica di Santa Maria Maggiore

Palasimme takaisin samaa reittiä poiketen kupposilla samassa pikku kahvilassa, jossa joimme aamukahvit Tivolin retkipäivänä. Lähempänä asuntoa kävimme nauttimassa vielä kerran aivan valtavan hyvän lounaan Voglia di Pizzassa. Kahvia ja jälkiruokia varten siirryimme Piazza Navonalle Dolce Vita -kahvilaan, jossa olimme käyneet edellisellä Rooma-reissullamme.

Ehdimme istuskella kiireettömästi nauttien aurinkoisesta päivästä ja piazzan tunnelmasta ennen kuin oli aika tapsutella neljäksi takaisin asunnolle. Barbara sattui olemaan juuri porttikäytävän ovella ja saimme laukkumme heti porttivahdin toimistosta. Kysyessämme lähimmän taksiaseman sijaintia, rouva tarjoutui tilaamaan taksin. Hän tuli vielä mukanamme ulos asti katsomaan, että pääsimme varmasti matkaan.

Fiumicino on hyvä lentokenttä. Palveluja on paljon ja myös istumapaikkoja runsaasti. D-lähtöalueella oli jopa flyygeli matkustavaisten käyttöön. Hetken aikaa sen ääressä istui nuori mies, joka osasi todella soittaakin.

Norwegianin lento lähti kahdeksan jälkeen jonkin aikaa myöhässä, mutta suotuisan tuulen siivittämänä laskeutui hiukan vähemmän myöhässä. Kello kolkutteli kuitenkin jo puolta kolmea aamuyöllä ennen kuin olimme kotona aivan fantastisen hienon reissun päätteeksi.