Enkelilinnoitus

Julkaistu Kategoriat Rooma 2019Avainsanat ,

Lähdimme parahiksi lounasaikaan kaupungille. Kävelimme lähellä Umberton siltaa olevalle Via dei Soldati -kujalle, jossa sijaitsee yksi Rooman suosikkiravintoistamme.

Osteria de Memmo otti meidät ystävällisesti vastaan ja nautimme maukkaita grilliherkkuja. Ninan valinta oli jättikatkaravut ja Juha söi miekkakalapihvin. Nautimme vielä kupposet ennen kuin palasimme hiukan takaisinpäin.

Ylitimme Ponte Sant’Angelon koristeellisen sillan ja menimme sisään Castel Sant’Angelon linnoitukseen. Se oli meille molemmille ensimmäinen vierailu vaikka olimme olleet Roomassa aiemminkin. Kuljimme läpi linnan seuraten hyvin viitoitettua ja rajattua reittiä. Muutaman upean huoneen lisäksi parasta olivat linnoituksen katolta avautuvat maisemat.

Sant’Angelon silta ja maisemia

Kierroksen jälkeen kävelimme oikeustalon kohdalla olevan Umberto-sillan yli ja suunnistimme pikkukujia itäänpäin. Pistäydyimme sisällä upeassa Chiesa S. Antonio dei Portoghesi (eli Portugalin Pyhän Antoniuksen) -kirkossa. Kävimme nautiskelemassa legendaarisen Giolittin kahvilan ilmapiiristä ja tietysti jäätelöistä, joiden kanssa joimme kupposet. Palasimme asunnolle auringon alkaessa laskea lämpöisen päivän päätteeksi.

Yksi ajatus koskien aihetta “Enkelilinnoitus”

  1. Hienoja kuvia ja kujia, näköaloista puhumattakaan. Se lokki osasi ottaa oikean kuvauskulman, mutta onhan se italialainen! Onkohan

Kommentointi on suljettu.