Testaccion markkinat

Julkaistu Kategoriat Rooma 2019Avainsanat ,

Heräsimme jo aamukahdeksalta ehtiäksemme Mercato Testaccion markkinoille. Ostimme bussilippuja aivan asunnon lähellä olevasta lehtikojusta. Toinen vaihtoehto olisi ollut tupakkakauppa. Julkisen liikenteen lippujahan ei toki saa ostettua itse kulkuvälineestä.

Ylitimme lähimmän sillan, jolla on ytimekäs nimi Ponte Principe Amedeo Savoia Aosta. Odoteltuamme hetken Piazza della Roverella nousimme linjan 23 bussiin, joka kulkee joen vartta etelään. Testaccion kaupunginosa on Trastevereä vastapäätä Tiberin itärannalla.

Nousimme onnikasta Via Marmoratalla ja patikoimme muutaman korttelin matkan Mercato Testacciolle. Se on matala valetiiliseltä peltilaatikolta näyttävä kauppahalli, jossa on lasikatto. Kojuissa on tarjolla kaikkea vaatetuksesta ruokaan. Kiertelimme hallia ja pidimme kahvipaussin sen keskellä olevassa kuppilassa ja hätistelimme pois valkosipulipussukoita tyrkyttäviä sinnikkäitä spurguja.

Ostimme mansikoita, kiivejä ja tomaatteja, jonka jälkeen lähdimme palaamaan takaisin keskustaa kohti. Ninalla oli merkittynä pari potentiaalista lounasravintolaa matkan varrelta. Trasteveren puolelta löytyi aivan tupaten täynnä oleva Da Enzo, jonka lyhyt lista ei kuitenkaan tarjonnut Ninalle soveltuvia vaihtoehtoja.

Ylitimme Tiberin kulkien Isola Tiberinan eli joen mutkassa oleva saaren läpi. Juutalaiskortteleista löytyi – pienen hakemisen jälkeen – piskuinen Sora Margherita -ravintola, mutta sen kohdalla oli käynnissä eeppistä meteliä pitävä katutyö, joten jatkoimme matkaa. Kosher-ravintoloiden suuret katuterassit vaikuttivat niin turistisilta, että päätimme jatkaa tuttuun ja turvalliseen Voglia di Pizzaan.

Massut täynnä kävelimme Hotel Teatro Paceen, joka on samannimisellä pienellä kujalla. Kyseinen hotelli on yksi ExpressoWifi-palvelun mobile hotspot -laitteiden jakelupaikoista. Juhaa oli koko ajan ärsyttänyt DNA-liittymän surkeat roaming-kumppanit, joten kävimme poimimassa vuokralaitteen paikallisessa dataliittymällä.

Siirryimme läheiselle Piazza Navonalle saadaksemme jostain jäätelöt ja kupposet. Heti aukion reunaan putkahdettuamme meitä puhutteli vanhempi herrasmies, joka oli selvästikin viereisen Ai Tre Tartufin hovimestari. Vaarilla oli niin hyvä supliikki, että täysin tapojemme vastaisesti annoimme heittää itsemme sisään – varsinkin, kun kyseessä ei ollut ruokailu. Jäätelö ja kahvi olivat ihan kunnollisia.

Testacciolta Navonalle

Onnistuneen hotspotin aktivoinnin ja nautinnollisen kahvittelun jälkeen palasimme asunnolle viettämään iltaa ja pesemään pyykkiä ensimmäistä kertaa. Pesukoneesta puhtaina poimittujen vaatteiden aromi oli melko tuhti hajustamattomiin pesuaineisiin tottuneille. Tuli etsimättä mieleen Lissabonin reissu kolmen vuoden takaa, jossa käyttämämme paikallinen pesuaine tuoksuu edelleen yhdessä Ninan puseroista.

2 kommenttia artikkeliin ”Testaccion markkinat”

  1. Olen melkein mukana matkassa, seuraan Rooman kartasta matkaanne.
    Ihanaa, että on kukkia, tähän aikaan löytyy varmaan magnoliakin. Halit

Kommentointi on suljettu.