Kävelyllä koillisessa

Julkaistu Kategoriat Rooma 2019Avainsanat ,

Päätimme käydä kävelyllä vanhan keskustan koillisosassa ilman sen tarkempaa kohdetta. Ensin suunnistimme kuitenkin Pratin alueelle etsimään tuttua ravintolaa. Ristochiccoa ei enää ollut Via Borgo Pio -kujalla, joten jatkoimme toiseen suosikkiimme.

La Soffitta Renovatio löytyi tutusta kadunkulmasta ja nautimme todella maukkaan lounaan. Testasimme tällä kertaa myös artisokkaa juutalaisittain eli uppopaistettuna kahdesti. Ainakin Juhan mielestä edellisen päivän roomalainen tapa oli parempi.

Kuljimme oikeustalon takaa ja ylitimme Tiberin uudelleen matkalla Espanjalaisille portaille. Tällä kertaa puuskutimme portaat ylös melkein helteisessä säässä. Heti portaiden yläpäässä oli kaupustelijoita myymässä vesipulloja. Ihan oiva paikka vaikkei meidän kanssamme kauppoja tullutkaan.

Yllätykseksemme Villa Mediciin – eikä edes sen puutarhaan – päässyt kuin opastetuilla kierroksilla, joista seuraavat olivat jo täynnä. Siirryimme viereiseen Pincion puistoon käyskentelemään joksikin aikaan ennen kuin laskeuduimme kansanaukiolle.

Piazza del Popololla oli populaa ihan riittävästi. Kuuntelimme hetken varsin hyvin esiintyvän artistin laulantaa. Valitsimme melkein entten tentten -menetelmällä Via del Corson niistä kolmesta kadusta, jotka johtavat aukiolta etelän suuntaan. Melkein heti osuimme ryhmään ihmisiä – niin lapsia kuin aikuisiakin, jotka ihmettelivät erään naisen ulkoiluttamaa lemmikkiporsasta.

Corsolta poikkesimme pienemmille kaduille ja kujille kohti asuntoa. Nappasimme kahvit kohdalle osuneessa kuppilassa ja myöhemmin poikkesimme Giolittille syömään jäätelöt. Nina käväisi myös muutamassa putiikissa, mutta saalista ei kertynyt.

Näkymiä ja musikantteja

3 kommenttia artikkeliin ”Kävelyllä koillisessa”

    1. Minun puhelimessani on. Päivän saldo: 13258 askelta, 9 km ja 7 noustua kerrosta.

Kommentointi on suljettu.