Eichenberg

Julkaistu Kategoriat Eurooppa 2008Avainsanat ,

Heräsimme kiireettömästi ensimmäiseen varsinaiseen vapaapäivään – ei ollut tarkoituskaan lähteä hotellilta minnekään. Aurinko valaisi järvimaiseman lähes pilvettömältä taivaalta. Nautimme aamiaisen, joka oli Juhan mielestä hiukan niukka huomioiden hotellin muun tason.

Palattuamme huoneeseemme perustimme pesulan kätevästi kaksi lavuaaria sisältävään kylpyhuoneeseen. Saatuamme kikkailtua pyykit kuivumaan katselimme reissun kuvasaalista PC:llä. Istuskelimme parvekkeellamme pähkäillen reissun jatkoa, koska tämä oli viimeinen valmiiksi varattu kohteemme. Näimme pienen ilmalaivan, joka kaarsi järven pohjukan ylitse. Katselimme myös suuren haukan metsästysretkeä sen yritäessä etsiä saalista alarinteestä.

Kävimme nautiskelemassa kevyen lounaan, jonka jälkeen jatkoimme nautinnollista joutenoloa. Kävimme myös jälleen uimassa hotellin altaassa. Tällä kertaa sinne saapuessamme paikalla oli eräs vanha herra, jonka autoa Juha oli ihaillut aamulla käydessämme aamiaisen jälkeen noutamassa pari tavaraa pyörän takalaukusta. Hän oli silloin lähdössä käymään jossain ja kruisaili hiljaa hotellin editse upealla CL65 V12 AMG Mersulla – 612 hevosvoimaa NAM!

Hetken meidän jälkeemme uima-altaalle saapui alunperin Floridasta kotoisin oleva, nykyisin Saksassa asuva, iäkäs pariskunta. Keskustelimme pitkään, samalla nautinnollisesti altaassa lilluen, kohteliaan ja sivistyneen miehen kanssa enimmäkseen matkailusta. Kyseinen herra oli selvästikin matkustellut paljon ja asunutkin Euroopassa useissa eri paikoissa. Mersuvaarikin osallistui aluksi hetken aikaa keskusteluun ennenkuin poistui. Hän oli todellakin autoilumiehiä. Kuultuaan mistä olemme hän selitti amerikkalaiselle, että Suomesta tulevat parhaat rallikuskit johtuen tyhjistä sorateistämme.

Palattuamme huoneeseemme jatkoimme reittisuunnittelua, jonka keskeytti lähteminen illalliselle. Olimme varanneet pöydän seitsemäksi edellispäivästä viisastuneena. Ravintolan ystävällinen ja maneereiltaan englantilaista miespalvelijaa muistuttava hovimestari piti meistä erityisen hyvää huolta. Osansa asiaan saattoi olla eilisen illallisen ja lounaan kunnollisella tipeillä. Hotellin ravintola ei ole siitä edullisemmasta päästä, mutta se on ehdottomasti hintansa väärti. Illallisen annokset olivat jälleen loistavan hyviä ja Juhan toive muuttaa jälkiruoan koostumusta (korvata kirsikat mansikoilla) toteutettiin ilman muuta.

Illalla varasimme jälleen hotelleja muutaman päivän eteenpäin, poiketen merkittävästi alkuperäisestä suunnitelmasta suunnata suorinta tietä Pariisiin. Ennen nukkumaan menoa katselimme vielä luonnon valoshowta ukkosen raivotessa niin kaukana järven toisella puolella, ettei jyrinää kuulunut.