Reykjavik – Espoo

Julkaistu Kategoriat Islanti 2023Avainsanat

Lähtöpäivä valkeni poutaisena. Nukuimme pitempään ja valmistauduimme rauhassa ennen huoneen luovuttamista. Kävelimme kimpsuinemme ensin aamukahville Te & Kaffi -kuppilaan ja pohdimme siellä lounaspaikkaa.

Päädyimme kevyeen lounaaseen ja nautimme suolaiset krepit tutussa pikku ravintolassa, jossa olimme käyneet muutamaa päivää aiemmin. Sitten tallustelimme aurinkoisessa säässä BSI-linja-autoasemalle, jossa hetken odottelun jälkeen nousimme ennakolta varaamaamme FlyBus-linjan bussiin.

Heitimme haikeat hyvästit Reykjavikille bussin kyyditessä meidät kolmen vartin matkan Keflavikin lentokentälle. Nina oli käynyt kaupungissa vielä viime hetken ostoksilla ja haki ensin tax-free hyvityksen. Sitten vain droppasimme pari pakaasia ruumaan ja läpäisimme turvatarkastuksen todella ripeästi jonottelematta.

Shoppailimme vielä hetken ennen kuin tankkasimme vielä pikaruokaa. Lähtöportti oli kerrankin lähellä ja kone täyttyi sujuvasti. Lento lähti ajallaan ja matka kohti yötä alkoi. Juha ja Nina istuivat kahdestaan kolmannen paikan ollessa tyhjä. Klaus ja Satu saivat kaksipaikkaisen penkin pari riviä taaempaa. Se oli sama kuin missä Juha ja Nina istuivat tulomatkalla.

Lento sujui tasaisesti eikä Suomessa riehuneesta myrskystä ollut laskeuduttuamme enää muita merkkejä kuin märkä asfaltti. Lensimme kolme tuntia ja saavuimme perille kuusi tuntia myöhemmin jo seuraavan päivän puolella. Matkalaukkuja odotellessa Satu oli niin iloinen reissustamme, että aloitti lauseen: ”Jos me ensi kesänä taas lähdetään yhdessä, niin …”