Sateinen iltapäivä

Julkaistu Kategoriat Rooma 2019Avainsanat ,

Kompensoimme myöhään venähtänyttä iltaa nukkumalla pitkään. Ikkunoiden  pimennysluukut pitivät aamun valkenemisen tehokkaasti ulkopuolella. Nautimme aamiaista ja vietimme aamupäivän kaikessa rauhassa ennen kuin lähdimme liikkeelle.

Aamun aurinkoisuus oli muuttunut kuurottaiseksi sateeksi. Kävellessämme vilkkaita pieniä kujia kuulimme myös ukkosen jyrinää. Sateen tauotessa tuli aurinkokin pilkisteli ajoittain.

Vaihteleva sää ei häirinnyt Campo de’ Fiorin markkinahumua. Emme jääneet tutkimaan tarjontaa jatkaessamme kohti lounaspaikaksi valitsemaamme Voglia di Pizza -ravintolaa, jonka gluteeniton pizzatarjonta on erinomainen. Ninan valinta oli Parman kinkkua ja mozzarellaa ja Juhan normaaliversio oli tällä kertaa calzone kaikilla herkuilla. Nautimme myös alkupalat.

Tuhdin lounaan jälkeen kävimme kiertämässä kokonaan korttelin, joka kätkee sisäänsä Sant’Ivo alla Sapienza -barokkipalatsin. Edellisellä käynnillämme se oli suljettu korjausten vuoksi emmekä päässeet sisäpihaa pitemmälle. Nyt kortteli oli niin kiinni, ettei edes sisäpihallekaan ollut asiaa.

Seuraava pettymys oli sitten Sant’ Eustachion kahvila, jonka sumpista olimme edellisellä kerralla pitäneet. Nyt se maistui melkoiselta kuralta. Saman niminen kirkko aukion toisella reunalla oli jo paljon hienompi kokemus. Ulkopuolelta melko mitäänsanomattoman näköisen rakennuksen kirkkosali on upea.

Sää oli vaihteeksi kirkastunut jatkaessamme Panteonin takaa Minervan aukiolle. Kävimme myös kirkon sisällä, kunnes suntio tuli hätistelemään kaikki vierailijat ulos. Elekieli paljasti myös italiaa osaamattomille, että kirkkoon oli saapumassa jonkin ristisaattokulkue, jota varten se suljettiin turisteilta.

Panteoniin oli melkoinen jono. Syyksi selvisi se, että sisällä oli meneillään jokin tilaisuus, jonne ei turisteilla ollut asiaa. Emme jääneet jonon jatkoksi vaan kurvasimme takaisinpäin. Pistäydyimme hienossa Pyhän Luigin ranskalaiskirkossa, jossa soi taustalla munkkilaulantaa.

Päivän tunnelmakuvia

Viimeinen ennalta suunniteltu kohteemme oli nauttia Frigidariumin jäätelöt. Jonon edetessä taivas meni taas harmaan pilviverhon taakse ja alkoi pisaroida. Saatuamme tilauksemme vettä tuli jo melko anteliaasti. Kioskissa ei ole tilaa kuin juuri tiskin edessä odottaville, joten siirryimme monen muun tavoin viereisellä kujalla olevan pizzerian markiisien alle seisomaan jätskiemme kanssa.

Pizzerian ulkopöydissä ei ollut lainkaan asiakkaita ja jonkin aikaa saimme olla aivan rauhassa. Sitten henkilökunta hermostui jäätelönsyöjiin ja tuli häätämään meitä pois rullaamalla markiiseja kiinni. Veikkaanpa moisen pikkumaisuuden saaneen monen muunkin kanssamme häädetyn poistamaan kyseisen ruokalan potentiaalisten ruokapaikkojen listalta.

Kipitimme sateessa vielä lähikauppaamme ostoksille ennen asunnolle paluuta. Loppuilta menikin hitaan netin kanssa askarrellessa.

Yksi ajatus koskien aihetta “Sateinen iltapäivä”

Kommentointi on suljettu.