Sateinen Madrid

Julkaistu Kategoriat Espanja 2017Avainsanat ,

Ikkunassa oleva metallikaihdin piti huoneen niin tehokkaasti pimeänä, että nukuimme molemmat todella pitkään. Harmiksemme Nina heräsi migreenikohtaukseen, jota joutui parantelemaan aamupäivän.

Juha käväisi brunssilla respan neitosen suosittelemassa pikku ravintolassa ja toi kaupasta välipala-aineksia potilaalle. Sinänsä pakollinen lepopäivä ei muuten harmittanut, koska sadepilvet peittivät koko taivaan ja vettä tuli välillä todella anteliaastikin.

Illalla Ninan olo parani ja lähdimme katsastamaan lähistöllä olevan Taberna Maceiras -ravintolan, jonka Nina oli löytänyt Madrid-oppaista. Sade oli lakannut ja ilta oli raikas kuin suomalainen kesäpäivä. Tavailimme hartaasti tavernan käsin kirjoitettua  ruokalistaa, joka näytti kahdeksanvuotiaan ensimmäisen ainekirjoituksen pienennetyltä kopiolta.

Ruoka oli oikein maittavaa ja ihmettelimme mistä meille oli jäänyt käsitys tapas-annosten pienuudesta. Syömättä meiltä jäi kuitenkin vain osa erittäin hyviä juustoja, joita oli todella suuri annos. Kotimatkalla kävimme kahdessakin kahvilassa, koska ensimmäisen espresso oli todella pieni liraus.