Mercato, Fiori ja Navona

Julkaistu Kategoriat Rooma 2022Avainsanat ,

Aamiaisen jälkeen kävimme uudelleen Mercato Trionfalessa. Koska tori ei ole avoinna sunnuntaisin, niin se oli todella täynnä viikonloppuun varautuvia paikallisia. Nautiskelimme täysillä vilkkaan torin tunnelmasta hankkiessamme useamman päivän aamu- ja iltapalatarpeet.

Tuotuamme saaliin asunnolle lähdimme saman tien kohti vanhaa keskustaa. Päivä oli jälleen lämpimän aurinkoinen, joskin hiukan edellistä tuulisempi. Ylitimme joen Vittorio Emanuelea pitkin ja kuljimme edellisen reissun asuntomme ohi kulkevaa pikkukatua, kunnes saavuimme Campo de’ Fiorille eli tuttavallisemmin ”kukkatorille”.

Campo de’ Fiori

Katseltuamme aikamme tarjontaa siirryimme parin korttelin päässä olevaan Voglia di Pizza -ravintolaan, josta saa gluteenitonta pastaa ja pizzaa. Saimme pöydän tutun ravintolan terassilta viereisellä pikkukujalla. Tällä kertaa emme tilanneet pizzoja. Nina aloitti supplì-pallerolla ja capresella, joissa molemmissa Juha hieman auttoi. Pääruokana hänellä oli cacio e pepe -pasta. Juhan alkupala oli bruschetta ja pääruokana amatriciana-pasta.

Päätimme nauttia jälkiruoat ja kahvit muualla. Massut täynnä lähdimme takaisin kukkatorin suuntaan. Nina poikkesi pieneen laukkukauppaan ja saaliiksi tarttui uusi käsilaukku trendikkään leveällä olkahihnalla.

Jälkiruokakohteemme oli legendaarinen jäätelökioski Frigidarium. Saavuimme suoraan sen viereiselle pikkukujalle ulottuvan jonon päähän. Muut jonottajat olivat pääosin amerikkalaisia. Edessämme jonottanut – selvästi raamattuvyöhykkeeltä kotoisin oleva – viisikymppinen mies selitti seurueeseen kuuluneelle nuoremmalle miehelle seikkaperäisesti mitä uskonto hänen elämässään merkitsi.

Ninan valitsemat jäätelömaut olivat bacio perugina (suklaata ja hasselpähkinätahnaa) ja mansikka. Juha pysyi vakiokaksikossaan; paljon stracciatellaa ja hiukan fondantea (tumma suklaa). Nassutimme herkut kioskin läheisyydessä katsellen vilkkaan pikkukujan vilinää.

Siirryimme muutaman korttelin matkan Piazza Navonalle, jossa nautiskelimme tuttuun tapaan aivan ylihintaiset kahvit istuskellen yhdessä aukiota reunustavista lukuisista kuppiloista ja ravintoloista.

Piazza Navona

Illan alkaessa hämärtää palailimme jokea kohti keskustan pieniä kauppakujia pitkin. Lukuisten pienten putiikkien kiehtovaa tarjontaa oli todella hauskaa katsella vaikkemme mitään edes aikoneet ostella. Ylitimme joen vaihteeksi enkelten siltaa.

Ponte Sant’Angelo

Tällä kertaa kiersimme Vatikaanin ulkopuolelta, mutta jo Sant’Angelolta saakka näki, että Pietarinaukiolla oli runsaasti enemmän porukkaa kuin edellispäivänä. Palatessamme asunnolle ei kuulunut pianon soittoa. Ilmeisesti musikaalisella naapurillamme oli vapaapäivä treenaamisesta.