Vatikaanimuseo ja Renovatio

Julkaistu Kategoriat Rooma 2022Avainsanat ,

Aamutoimien jälkeen kävelimme muutaman korttelin matkan Vatikaanin muurin kupeelle museon sisäänkäyntiä vastapäätä oleville portaille. Olimme ostaneet liput tai tarkemmin sanoen voucherin museolippuihin ennalta välttääksemme jonot. Tickets Roman edustaja ilmaantui paikalle ja keräili ennakkotilaajat yhdeksi ryhmäksi.

Netissä oli varoiteltu pitkistä jonoista ja ruuhkista museossa. Porukkaa oli paljon kuten aina, muttei mitenkään erityisesti ruuhkaksi asti. Edustaja johdatti koko porukan sisälle ja pääsimme jonottamatta turvatarkastuksesta läpi. Sitten edustaja haki liput, jakoi ne ja toivotti hauskaa päivää museossa.

Juha pyysi museon kartan lipputiskiltä. Se osoittautui hyödyttömäksi, koska museossa on suunniteltu kiertoreitti, josta on vain muutamia oikoteitä katseluähkyään rajoittaville. Kiertelimme omaa tahtiamme melkein neljä tuntia toinen toistaan upeammissa huoneissa ennen kuin poistuimme museosta.

Lippuaula

Lippuaulassa ei ollut pahemmin ruuhkaa

Käpypiha

Pihan nimen alkuperä on veistos rakennuksen kyljessä

Pystit

Nina: ”Tämä on siis se pääkäytävä”

Belvedere

Belvederen torso on noin vuodelta 100 eKr

Roomalaiset

Jo muinaiset roomalaiset…

Kartat

Karttagalleria on yksi suosikkejamme

Neitsyt

Neitseellisen syntymän huone

Raphael

Raphael huoneet ovat uskomattoman upeita

Nykytaidetta

Myös nykytaidetta on esillä

Museovisiitin jälkeen suunnistimme yhteen ehdottomista suosikkiravintoloistamme Roomassa. Vain parin korttelin päässä Vatikaanista on La Soffitta Renovatio. Ravintola on kellarissa Piazza del Risorgimenton kaakkoisreunassa. Nyt näimme ensimmäistä kertaa myös sen kadulle rakennetun terassin. Pienikokoinen vanha isäntä tervehti meitä ystävällisesti vaikkemme uskoneetkaan hänen muistavan meitä. Pyysimme ja saimme pöydän sisältä, jossa olikin mukavan rauhallista ja viileää.

Nina aloitti perunakroketilla, mutta maistoi myös Juhan alkupalaksi valitsemaa mustekalacarpaccioa. Pääruoaksi Nina valitsi bassia pikkutomaateilla, kapriksilla ja oliiveilla. Juha tarttui tarjoilijan suositukseen luomulampaasta. Otimme myös puntarelle alla romana -salaattia, jonka kastikkeen tarjoilijamme oli kuulemma henkilökohtaisesti sekoittanut.

Renovatio ei taaskaan pettänyt. Ruoka oli aivan fantastisen hyvää. Tarjoilijamme oli erityisen ilahtunut siitä, että pidimme puntarellesta. Nautimme vielä jälkiruoat – Nina tiramisun ja Juha panna cottan suklaakastikkeella. Palanpainikkeeksi nautimme tuplaespressot. Sydämellisen ystävälliset tarjoilijat hyvästelivät meidät vieriessämme takaisin katutasoon.