Ruotsin halki

Julkaistu Kategoriat Eurooppa 2019Avainsanat

Aamiaisella oli varsinainen hulina. Saimme tovin etsiä vapaata pöytää. Porukka oli varsin kansainvälistä, koska joukossa oli selvästi myös Helsingissä päättyneiden juniorien jalkapallokisojen osallistujia. Läheisessä pöydässä oli Mexicon verkkareissa junnuja, joiden seurassa oleva aikuinen mies nautti aamiaista hupullinen soft-shell-takki kaulaan asti kiinni – ja shortseissa.

Pääsimme laivasta noin vartin yli kymmenen. Siirtyminen satamasta valtatielle sujui hyvin. Itse ajomatka oli juuri niin mieleenpainuva kuin jokainen Ruotsin poikki E4-valtatietä ajanut tietää. Muuten ihan ripeästi edennyttä ajoa hidastivat Södertäljen, Grännän ja Ljungbyn kohdalla olleet tietyöt. Adaptiivinen vakionopeudensäädin piti kuitenkin turhautumisen aisoissa, kun auto hoiti itsekseen nopeudenvaihtelut tökkivissä kohdissa.

Alkumatkasta lounaspaikan löytäminen oli haasteellisin rasti. Hylättyämme pikaisesti pari pikaruokalaa, löytyi netin avustuksella Nyköpingistä todella miellyttävä pubi Oliwer Twist. Ninan lohiannos ja Juhan possunleikkeet olivat todella maukkaat. Matkanteossa pitää keksiä jotain hupia ja me leikittelimme paikannimillä. Ny-, Norr-, Söder-, Lin- ja jön- … eli köpingit. Niiden jälkeen oli pätkä, jolloin tuntui kuin jokaisesta liittymästä olisi päässyt johonkin Jotain-ryd -nimiseen paikkaan.

Auton navigaattori ei löytänyt majapaikkamme osoitetta lainkaan, joten lähestyminen piti tehdä kännykän avustuksella. Lilla Trulla Gårdshotell on sen verran pienen tien varressa, ettei sinne todellakaan kukaan vähingossa osu. Ensimmäisenä meitä tervehti pihaportin takana iloisesti häntää heiluttava buldoggi. Emännän kehoituksesta astuimme portista ja meitä tuli tutkimaan kolme muutakin karvaturria. Innokkainta vastaanottajaa jouduttiin jopa hiukan komentamaankin.

Asetuimme taloksi tilavaan ullakkokerroksen huoneeseen ja nassutimme iltapalaksi Jönköpingin kauppareissun saalista. Netti ei toiminut lainkaan, joten kuvien ja videoiden julkaisemista ei tarvinnut edes harkita. Uni tuli helposti maaseudun täydellisessä hiljaisuudessa.

 

Ruotsin halki seitsemässä minuutissa

2 kommenttia artikkeliin ”Ruotsin halki”

  1. Siis oikein Philip Starkin nahkaiset nojatuolit, vai?

  2. Innostuin niin, että kirjoitin nimenkin sinnepäin.. Siis: Philippe Starck, jos kopio, silloin kelpaa aiempi nkmi

Kommentointi on suljettu.