Wien – Fohnsdorf

Julkaistu Kategoriat Eurooppa 2015Avainsanat ,

Saimme nukkua tuntia pidempään, koska huoneisto piti luovuttaa vasta kello 12. Lisäksi päivän etappi olisi vain hiukan yli 200 kilometriä ja Länsi-Eurooppaa.

Päivä oli pilvinen ja kirjautuessamme ulos hotellista satoi. Saimme pakattua pyörän ja puettua sadevaatteet porttikäytävän suojassa. Poistuessamme kaupungista vei reitti meidät osittain aiemmin näkemättömien hienojen rakennusten editse.

Moottoritielle päästyämme sade lakkasi ja matka lähti sujumaan reipasta tahtia. Ajoimme ensin melkein etelään kohti Grazia, kunnes tie erkani lounaaseen kohti Alppeja. Ajaessamme ensimmäisten kukkuloiden syleilyyn maisema muuttui kauniimmaksi, tie mielenkiintoisemmaksi ja ilma raikkaammaksi.

Pidimme tauon erittäin siistissä Landzeit-ketjun ravintolassa nauttien kahvit sekä jakaen annoksen mansikoita ja ananaspaloja. Lähtiessämme oli mopon viereen pysäköinyt toinen suomalainen motoristi. Hän oli vielä hiukan säikähtänyt, koska hänen kaverinsa oli juuri kaatunut rikkoen pyöränsä lepopaikan tulorampissa.

Tie jatkui kiemurrellen ja puhkoen kukkuloita lukuisten tunneleiden kautta. Tuntui kuin pysähdystä seuranneet toistakymmentä kilometriä olisivat olleet enimmäkseen tunnelissa. Lähestyessämme seuraavaa majapaikkaa alkoi jälleen sataa. Tankkauspaussilla sade alkoi hellittää ja saavuimme perille ajoviiman kuivattamina.

Gästehaus Karl August sijaitsee pienessä Fohnsdorfin kylässä. Olimme päättäneet lounastaa perillä, mutta ensimmäinen virheolettamamme oli, että kaikissa itseään gasthauseiksi kutsuvissa olisi ruokaa tarjolla.

Respan poika esitteli innokkaasti lähiseudun ravintolavaihtoehtoja. Toinen virheolettamamme oli, että lounasta saisi puoli neljältä. Kaikkien ravintoloiden keittiöt olivat kiinni kahden ja kuuden välillä. Päätimme kotiutua huoneeseemme tutkimaan vaihtoehtoja.

Lähin ja seudun parhaaksi arvioitu ravintola oli Schloss Gabelhofen -hotellissa vajaan kilometrin päässä. Varmuuden vuoksi soitimme sinne pöytävarauksen. Kellon lähestyessä kuutta reippailimme raikkaan puolipilvisessä säässä linnahotellille.

Neljän tähden hotelli on todellakin rakennettu vanhan linnan sisälle. Ympäristö sekä ruokalistan lyhyys kertoivat, että vanhaa ja modernia sekoittavan rakennuksen ravintola on fine dining -tasoinen. Valitsimme molemmat kevyeksi illalliseksi kanaa. Ruoka oli hyvää ja kana erityisen mehukasta maistuen aivan erilaiselle kuin kotimaamme broilerit.

Palatessamme majapaikkaamme saimme siristellä silmiämme pilvien takaa esiin tulleen auringon ollessa laskeutumassa laaksoa reunustavien kukkuloiden väliin.

2 kommenttia artikkeliin ”Wien – Fohnsdorf”

  1. Se karvaturri Nallu asui varmaan kuvan 29 majassa. Todellinen fine dining, kuvista
    päätellen, maistui varmaan matkan jälkeen makoisalle.

  2. Oliko pöytävarauksenne ymmärretty väärin, vaikutti aivan yksityistilaisuudelta teille kahdelle.

Kommentointi on suljettu.