Lounaalla Sint-Niklaasissa

Julkaistu Kategoriat Eurooppa 2019Avainsanat , ,

Viikonlopuksi vilkastuneen hotellin aamiaisella oli selvästi ykkösketju kentällä. Paikalla oli hovimestari ja asiansa osaavia tarjoilijoita. Tarjontakin oli järjestelty paremmin ja sitä oli enemmän esillä.

Kirjauduttuamme ulos lähdimme kohti Belgiaa sadekuurojen saattelemina. Nina oli sopinut vanhan belgialaisen kollegansa Annen kanssa tapaamisen Sint-Niklaasissa. Paikka oli Annen ehdotus, koska siellä on hyvä ravintola hienolla paikalla. Parista ruuhkasta huolimatta olimme hyvissä ajoin pysäköimässä Grote Marktin eli suurtorin alla olevaan parkkihalliin. Torilla oli alkamassa kesätapahtuma, jonka päälavaa ja tivolilaitteita viriteltiin.

 

Anne saapui sovittuun aikaan ja kuljimme yhdessä lyhyen matka Kasteel Walburg -linnaan, joka sijaitsee pienellä saarella keskellä kaunista puistoa. Alunperin 1500-luvulla rakennetussa linnassa on laadukas ravintola, jonka ulkoterassilla nautimme todella runsaat ja erinomaisen maukkaat ”surf and turf” -salaatit. Ruokailumme aikana alkoi sataa, joten siirryimme sisätiloihin jälkiruoan ja kahvittelun ajaksi.

Juttelimme enimmäkseen matkailusta, koska se on myös Annen ja hänen puolisonsa harrastus. Ukkoskuuro väistyi jutellessamme ja poistuimme ravintolasta helteiseen auringonpaisteeseen. Hyvästeltyämme Annen jatkoimme kohti seuraavaa majapaikkaamme. Tarkoituksemme oli löytää matkan varrelta jokin ruokakauppa, josta saisimme iltapalatarpeet.

Ensimmäinen bongamamme marketti sijaitsi Gentin laitamilla. Seurasimme kylttejä, jotka ohjasivat parkkipaikalle keskelle jotain, jonka nimi on ”The Loop”. Parkkipaikka ei ollut lähelläkään markettia ja kiersimme yksisuuntaisen ”luupin” uudelleen löytämättä mistään mahdollisuutta ajaa marketin luo.

Lyhyen moottoritiepyrähdyksen jälkeen löysimme Aalterin kylästä Collect&Go -nimisen varastomarketin, josta saimme marjoja ja jugurttia illaksi – käteisellä. Marketin maksupääte ei tajunnut Visa-kortteja lainkaan puhumattakaan luotto- ja pankkikortin yhdistelmästä. Onneksi eurot kelpasivat valuuttana.

Majoituksemme B&B Kastanjeboom sijaitsee pienessä Jabbeken kylässä noin parikymmentä kilometriä rannikosta. Saavuimme kylään sen verran ennen sovittua aikaa, että kävimme istahtamassa bongaamamme kahvilan terassilla kupillisilla ennen ajamista perille saakka. Olimme silti perillä ennen isäntiämme. Odotettuamme hetken pysäköityneenä puskien väliin pois auton levyiseltä kadulta tuli naapuri opastamaan meidät pysäköimään majapaikan nurmikolle.

Isäntäpariskuntamme saapui ja otti meidät erittäin ystävällisesti vastaan. Meidät kutsuttiin ensin istumaan heidän olohuoneeseensa, jossa saimme juttelumme lomassa paikallistietoutta. Sitä olisi ollut huomattavasti enemmänkin tarjolla, ellemme olisi kertoneet viettävämme seuraavan päivän paikallisten ystäviemme seurassa. Sitten meille esiteltiin viihtyisän näköinen huoneemme ja pääsimme kotiutumaan.

Päivän ajot

2 kommenttia artikkeliin ”Lounaalla Sint-Niklaasissa”

  1. Minustakin kirahvi tulee sopimaan sisustukseenne

  2. Ei se sovi, käy paremmin minun sekalaiseen sisustukseen.
    Ne lintutaulut olivat ihanat. Ne kävisivät kenelle vaan.
    Olen matkalla mukana, kiitos teille.

Kommentointi on suljettu.