Clifden – Lisdoonvarna

Julkaistu Kategoriat Irlanti 2022Avainsanat ,

Aamu valkeni poikkeuksellisen aurinkoisena. Ollessamme kirjautumassa ulos isäntämme kysyi mihin menisimme seuraavaksi. Mainitessamme Galwayn hän totesi heti, että nyt oli menossa Galway Races. Tämä meille tuntematon kisatapahtuma kuulemma ruuhkauttaa lähiseudun tiet iltapäivisin, joten saimme vinkin poistua kaupungista ennen kolmea välttääksemme ruuhkat. Myöhemmin selvisi, että kyseessä on viikon mittainen laukkakisatapahtuma – yksi Irlannin suurimmista.

Lähdimme suorinta tietä kohti Galwayta. Irlannissa ei tosin ole käsitettä suora tie, joten kiemurtelimme itäkaakkoon N59 päätietä. Saavuttuamme Galwayhin laitoimme Corollan keskustan parkkitaloon ja tupsahdimme kadulle vain korttelin päässä vilkkaasta Latin Quarterista. Näimme paljon juhlavasti pukeutuneita ihmisiä – varsinkin naisia – ihan tavisvaatteissa kulkevan valtaväestön joukossa. Korttelialue on eloisa ja lukuisat katusoittajat olivat sijoittuneet juuri ja juuri toistensa kuuluvuusalueen rajalle.

Galway Latin Quarter

Nautimme lounaan Magnetti-nimisessä italialaisessa ravintolassa, josta sai myös gluteenitonta pastaa. Syötyämme kiertelimme vielä jonkin verran korttelia ja satuimme kadulle, jossa oli pitkä letka busseja parkissa. Ensimmäisen bussin ovi oli auki ja sinne asteli juuri niitä juhlavasti pukeutuneita. Bussille johti palanen aitaa, johon kiinnitetyssä kyltissä luki Races. Myöhemmin selvisi, että kisaviikon torstai on nimenomaan Ladies Day ja siksi kaikki naiset olivat laittautuneet viimeisen päälle.

Galwaysta lähtiessämme löysimme ensimmäiset todelliset moottoritiet. M6 ja M18 veivät meitä nopeasti etelään, kunnes tuli taas käännös pikkuteille. Taivas oli mennyt pilveen, muttei satanut saapuessamme välillä traktoriuran levyiseksi kapenevia teitä hieman leveämpään kohtaan, jossa oli muutama muukin auto tie sivussa. Olimme tulleet Burrenin luonnosuojelualueelle ja kohtaan, jossa kolme alueen viidestä kävelyreitistä poikkeaa tieltä kivikon puolelle.

Burren on erikoinen alue nimenomaan sen oudon näköisen kiviaineksen takia: ”Burrenin alla on vanhemman hiilikauden (Visean) kalkkikiveä. Kalkkikivi muodostui sedimentteinä trooppisessa meressä, joka peitti suurimman osan Irlannista noin 350 miljoonaa vuotta sitten. Nämä sedimentit puristuivat vaakasuoraan kerrokseen, ja ne sisältävät fossiilisia koralleja, merisiilejä, merililjoja (krinnoideja) ja ammoniitteja.” – Wikipedia

The Burren

Geologiapläjäyksen jälkeen ajettuamme jonkin aikaa aurinko tuli jälleen esille. Aivan kuin Burren olisi ollut oman pilvipeitteensä alla. Pistäydyimme ostamassa evästä Spar-kaupasta Lisdoonvarnassa. Majapaikkamme Greenlawn Logde B&B sijaitsee aivan kylän reunalla. Pysäköityämme talon edustan parkkipaikalle talon takaa syöksyi meitä tervehtimään kaksi hurjasti haukkuvaa ajokoiraa. Aikansa räkytettyään ne vetäytyivät takaisin ilmeisen pettyneinä siihen, ettemme antaneet niiden mitenkään häiritä purkautumistamme autosta kapsäkkiemme kanssa.

Koirien metelöinti ei tuonut ketään etuovelle, mutta onneksi ovikello hoiti homman. Emäntämme Tricia esitteli meille pari vaihtoehtoa kylän ravintoloista, joissa esitetään elävää musiikkia. Ravintolaillan sijasta asetuimme taloksi ja nassutimme eväämme.

2 kommenttia artikkeliin ”Clifden – Lisdoonvarna”

  1. Nyt vasta tajusin tai huomasin, että tänne voi kirjautua facen tunnuksilla. Burren on todella vaikuttava sinun ihmekamerallasi 🙂 Still-kuvatkin on upeita, mutta kunnon käsityksen paikasta saa vasta näistä videoista.

    1. Kiitos! Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. En tiedä mikä kerroin lienee 360-kuvalle. 😛

Kommentointi on suljettu.