New York – Espoo

Julkaistu Kategoriat USA 2012Avainsanat ,

Aurinkoisen aamun aamiaisellä Grainnessa Nina nautti vielä kerran kestosuosikkinsa sitruunaisen crepin sokerilla ja Juha vakioksi muodostuneen omelettinsa. Keskilännen rekkakuskilta näyttävä Ethan Hawke oli jälleen viereisessä pöydässä perheineen. Hyvästelimme kahvilan ystävälliset tarjoilijat ennen lähtöämme.

Kävelimme Chelsea Marketiin hyvän jäätelön toivossa. Puoti ei ollut vielä auki, joten vietimme hetkeen katsellen viereisten kauppojen tarjontaa. Jäätelökioskin auettua ainoa puuttuva maku oli juuri Juhan ehdoton suosikki, joten hän päätti jättää väliin. Juhan kehotuksista huolimatta myös Nina päätti olla ilman jälkiruokaa. Ulkona tuuli oli yltynyt jälleen ja työnsi meitä kohti hotellia.

Hotellin respassa sanoimme kirjautuvamme ulos. Kaikissa muissa hotelleissa on paperityö onnistunut hienosti ensin, jonka jälkeen on voinut hakea tavarat huoneesta ja kävellä ulos. Täällä respaa vartioinut naispuolinen latinokerberos opetti meille, että ensin haetaan tavarat pois ja sitten voi vasta kirjautua ulos. Pienen epäuskoisen tuijotuksen jälkeen menimme hakemaan laukkujamme. Satuimme näkemään kerrossiivoojan työssään. Kokolattimattoa ei imuroitu vaan nainen työnteli pitkävartista maalarintelaa muistuttavaa nukanpoimijaa.

Palattuamme respaan reput selässä ja matkalaukkujamme raahaten, rouva suostui selvittämään laskumme ja kysyi pidimmekö vierailustamme hotellissa. Ilmeemme ja se, ettemme vastanneet mitään, tulkittiin silminnähden oikein. Kieltäydyimme taksin tilaamisesta – se olisi kuulemma tullut paikalle kymmenessä minuutissa.

Astuessamme hotellista ulos alkoi sadella aivan kuin New York olisi itkenyt lähtöämme. Tunne oli molemminpuolinen vaikkemme vetistelleetkään. Juhan vetäessä matkalaukkua jalkakäytävän reunalle paikalle kurvasi vapaa taksi ennen kuin ehti kättä nostaa. Reitti kulki poikittain yli sateisen Manhattanin. Tunnelin jälkeen Queensissä ei enää satanut.

Olimme kentällä ohjeen mukaisesti ajoissa. Selvästikin liian ajoissa. Check-in avautui vasta reilun tunnin myöhemmin. Lähtöhallin kaupat ja istuimet ovat vasta turvatarkastuksen jälkeen, joten siirryimme kamoinemme saapumishalliin istuskelemaan. Palatessamme lähtöhalliin tuntia myöhemmin liityimme check-in jonon jatkoksi. Lähtöselvityksen mukavat suomalaisrouvat olivat myös ripeitä ja jono kulki nopeasti. Myös turvatarkastuksen siksakkia narujen välissä kulkeva jono eteni mukavasti.

Päästyämme transit-halliin Nina katosi duty-free-kosmetiikkakauppaan. Hänen palattuaan sieltä hymyilevänä saaliineen, siirryimme Bobby Van’s -ravintolaan lounaalle. Ninan Petite Filet Mignon oli hyvää eikä todellakaan petite. Juhan ahi-tonnikala oli myös todella maukasta. Kävelimme vielä hallin toiseen päähän hakemaan reissun viimeiset Caffè Mochat Starbucksista. Nina oli oppinut amerikkalaisille tavoille ja lentokonesapuskan tason huomioiden osti itselleen kunnon eväät lennolle.

Lento lähti ajallaan ja katselimme sen ikkunasta Manhattanin silhuetin jäävän taaksemme. Nina etsi lennon varsin rajallisesta viihdetarjonnasta elokuvaa, jossa olisi ymmärrettävä tekstitys, koska koneessa jaetut luurit olivat kehnoja. Hän päätyi katsomaan hullunkurisen japanilaisen komedian. Juha testasi uusia korvakuulokkeitaan ja katsoi ensin kannettavaltaan elokuvan The Girl with the Dragon Tattoo -jenkkiversion. Pienellä kikkailulla hän pystyi kuuntelemaan omilla luureillaan myös lentokoneen tarjonnasta elokuvan Sherlock Holmes: A Game of Shadows.

Kone laskeutui Helsinki-Vantaalle seuraavan päivän puolella. Tuntui todella hassulta nähdä jälleen lunta keväisen New Yorkin jälkeen.

5 kommenttia artikkeliin ”New York – Espoo”

  1. Reissussa hyvä, kotona paras. Vai oliko se sittenkään niin…? Aivan mahtava on matkanne ollut ja paljon olette nähneet ja hyvin syöneetkin, tuli välillä itsellekin nälkä juttujanne lukiessani.

    1. NYC on yksi maailman parhaita ruokakaupunkeja kaiken muun kivan lisäksi.

  2. Hieno reissu. Onneksi kävlymääränne vastasi nauttimienne aterioiden kaloreita. Tervetuloa takaisin koto-Suomeen. Eero ja Monica.

  3. Hieno reissu 🙂 Kiitos mahtavista tarinoista! 😀

  4. Hittoku meni aikaa tohon turvakysymykseen :p

    Pääsin vihdoin lukemaan tarinoita ja pääsin kertalukemalla loppuun saakka. Teillä on taas ollut loistava reissu, tuntui olevan enemmän ”life in the city” ku lomailua 🙂

    Toi Bobby Van’s on muuten tosi hyvä mesta. Söin siellä viime NYC:n reissulta palatessa burgerin ja oli äärettömän hyvä. Oli muuten samalla ensimmäisen kerta kun burgeria tilatessa joku kyselee kypsyysastetta 🙂

Kommentointi on suljettu.