Reissun läntisin kohde

Julkaistu Kategoriat Eurooppa 2013Avainsanat ,

Aamiaisen jälkeen ystävällinen isäntä siirteli pihapöytiä ja tuoleja, jotta Juha saisi fijerin pois pihan nurkasta. Myöhemmin saapuneiden autot peittivät helpomman poistumistien. Pyörää pakatessamme pihalle ilmestynyt iäkäs herrasmies katseli touhua kiinnostuneena ja selvästikin sanoi Juhalle jonkun kohteliaisuuden pyörästä.

Myös tämän päivän etappi oli lyhyt. Ajoimme moottoritietä ja ainoa pysähdys oli maksuportilla, jossa motarien raha-asiat hoitava Nina kohtasi toistaiseksi ainoan epäystävällisen ranskalaisen. Rouva ei ensin aikonut kättään ojentaa, jotta mopon satulassa istuvan Ninan ei tarvitsisi roikkua maksukopin ikkunalaudassa.

Hotel Belfort on Nantesin keskustan kaakkoisnurkassa aivan Loiren rannan tuntumassa. Pysähdyttyämme hotellin edustalle Juha luki ilokseen ikkunasta tekstin ”Hotel climatisé”. Ilmastointi oli erittäin tervetullutta vaihtelua vaikka Nina väittikin päivän olevan edellistä pari astetta viileämpi.

Mopo sai paikan todella siististä maanalaisesta autotallista ja me saimme todella toimivan huoneen. Ehdimme asettua rauhassa taloksi ennen lounasaikaa. Nina oli kysynyt ravintolasuosituksia ja saanut vinkkejä miltä kaduilta niitä löytää.

Kävelimme kohti keskustaa ja vinkin mukaisesti parin korttelin päässä olikin kolme terassiravintolaa. Ensimmäisen lista ei oikein inspiroinut, joten valitsimme jälleen kahdesta jääneestä ravintolan Le Square aivan intuitiivisesti – ja oikein. Valitsimme molemmat kanaa limekastikkeella ja risottoriisillä. Ruoka oli aivan fantastisen hyvää. Kesken ruokailun huomasimme ravintolan ikkunassa punaisen Michelin-suosituspalleron tältä vuodelta.

Jatkoimme vanhaan keskustaan ja menimme sisään Bretagnen herttuoiden linnaan. Nantes on aikanaan kuulunut Bretagnen alueeseen ja monen mielestä kuulemma pitäisi kuulua vieläkin. Linnassa tutustuimme mittavaan Nantes-museoon, joka kertoo kaupungin koko historian nykypäiviin saakka.

Aikakausiteemoihin jaettu kokonaisuus ei sisällä röykkiöittäin vanhaa tavaraa vaan enemmänkin kuvitusta, videoanimaatioita ja interaktiivisia esityksiä. Samalla saa liikuntaa, koska ikeamaisesti ohjattu reitti kulkee vanhan linnantalon neljässä kerroksessa.

Strategisen sijaintinsa ansiosta Loiren suistossa kaupunki on ollut puolustusasema, orjakaupan ja Kauko-Idän kauppalaivojen kotisatama, rikastuneiden kauppiaitten kotikaupunki sekä purkitettujen sardiinien maailmankeskus. Jules Verne ja Lefèvre-Utile Biscuits Co eli keksifirma LU ovat syntyneet Nantesissa. Museovierailun jälkeen nautimme jäätelöt linnan terassikahvilassa.

Linnasta jatkoimme matkaa lähellä olevaan Saint Pierre & Saint Paul -katedraaliin. Sitä on aikojen kuluessa muuteltu ja korjailtu muun muassa pommitusten jäljiltä. Nytkin yhdellä seinustalla oli rakennustelineet ja sisällä korjailtiin lattiaa. Kirkon jälkeen kiertelimme hetken vanhan keskustan katuja, kunnes alkoi tuntua, että Nantes on nähty. Palasimme hotellille odottelemaan illallisaikaa.

Olimme jo päättäneet nauttia myös illallisen Le Squaressa johtuen hyvästä lounaskokemuksesta ja läheisestä sijainnista. Hotellin aulassa huomasimme, että ulkona satoi aivan kaatamalla. Arvoimme hetken mitä tekisimme, mutta päätimme pysyä suunnitelmassa ja haimme huoneestamme sadetakit. Palattuamme aulaan sade oli tietysti loppunut.

Ravintolaan saapuessamme reipas tarjoilijaneitonen tunnisti meidät tervehtien iloisesti. Saimme valita pöydän vielä tyhjästä ravintolasalista. Paikan hovi selitti meille melko innovatiivisen ruokalistan annoksien sisältöä. Ennen ruokien valmistumista saapui töihin myös meitä lounaalla palvellut miestarjoilija, joka tuli erikseen tervehtimään meidät huomattuaan.

Ninan valitsema pekoniin käärittynä paistettu lohi oli todella hyvää ja Juhan langustiinilla täytetty jänis oli – noh – erikoista. Juhalle suositeltu viini (maun perusteella sauvignon blancia) oli eriomaista. Jälkiruokana Ninalla oli sorbettivalikoima ja Juhalla juustovalikoima.

Yksi ajatus koskien aihetta “Reissun läntisin kohde”

  1. Herkkuja, herkkuja! Silmille ja vatsalle. Nyt kestän, olen juuri syönyt. En sitäpaitsi
    lähettele tuplaviestejä, tämä koné ei vaan siedä sähköisyyttäni, vaan toimii kuten
    tahtoo

Kommentointi on suljettu.