Välipäivä pikkukaupungissa

Julkaistu Kategoriat Eurooppa 2013Avainsanat ,

Hotellin aaminainen oli todella hyvä ja monipuolinen. Kahvikin oli toistaiseksi parasta Ranskassa saamistamme. Henkilökunta hoiti hommansa avuliaasti ja kiinnittäen huomiota pieniin yksityiskohtiin. On aina miellyttävää katsella, kun asiat hoidetaan hyvin samalla työmäärällä minkä joku toinen käyttäisi hutiloimiseen.

Palasimme vielä huoneeseen ennen lähtöä kaupungille. Edellisiltana olimme ihmetelleet mistä alkoi yhtäkkiä tulvia jotain ei-vastenmielistä, mutta selkeää tuoksua. Juhan ollessa kylpyhuoneessa hän kuuli äänen, joka synnytti mielikuvan pesukarhun aivastuksesta. Sen jälkeen sama tuoksu täytti kylpyhuoneen. Juha paikallisti äänen pieneen katonrajassa olevaan harmaaseen koteloon, joka selvästikin tussautteli ilmanraikastetta jollain aikataululla.

Päivälle ei ollut suunniteltu mitään erityistä ohjelmaa. Lähdimme ulos jälleen yli 30 asteiseen päivään, jota kuitenkin viilensi mukavasti melko puuskittainen tuuli. Kiipesimme hotellin takana olevalle kukkulalle, jolla sijaitsee Saint Louis -katedraali. Kuljimme matkalla läpi kauniin Rosarie-puutarhan.

Katedraali rakennettiin uudelleen myöhäisgoottilaiseen tyyliin 1600-luvun lopulla hurrikaanin tuhottua edellisen 1500-luvun puolivälistä olleen kirkon lähes kokonaan. Joku soitteli kirkon uruilla hieman erikoiselta kuulostavalla tyylillä – aivan kuin Jean Michel Jarre olisi tehnyt kirkkomusiikkia. Mieleenpainuvinta olivat kirkon alttaripäädyn upeat lasimaalaukset.

Laskeuduimme kirkonmäeltä kohti keskustaa ja pidimme nesteytystauon pienessä kahvilassa. Olimme saaneet hotellin respalta vinkit ostoskaduista ja päätimme katsella tarjontaa. Lounasaika oli kuitenkin alkamassa, joten pysähdyimme pieneen De La Fontaine -brasseriaan lounaalle. Puuskittaisen tuulen paiskoessa ruokalistoja ja -liinoja nautimme todella maukkaat maaseutusalaatit. Kuppila täyttyi viimeistä paikkaa myöten viereisen ravintolan ollessa vain alle puolillaan.

Lounaan jälkeen kiertelimme kaupungin noin 600 metriä kauppakatuja saaliin jäädessä laihaksi. Yllättävän moni liike oli kiinni ilman mitään selitystä vaikka olikin normaali tiistai. Nautimme jäätelöannokset kantapaikaksemme muodostuneessa Le Clipperissä. Ilmaa viilentääkseen henkilökunta toi paikalle suuria tuulettimia, jotka myös sumuttivat vettä. Yksi sellainen tuotiin aivan pöytämme lähelle onneksi vasta annostemme ollessa loppumassa. Olisimme istuskelleet pitempäänkin, mutta pörhellys ja vihmonta veivät fiiliksen.

Palasimme hotellille poimittuamme kaupasta vesiä ja mansikoita mukaamme. Nina kävi uiskentelemassa hotellin altaassa Juhan relatessa sumoturnausta kannettavaltaan katsellen. Spontaani suunnittelemattomuutemme osui nappiin, koska hotellilla levätessämme pilvilauttoja kuljetellut tuuli toi mukanaan myös sadetta jonkin aikaa.

Söimme illallista hotellin ravintolassa. Ankanrinta Cheverny-viinikastikkeella ja perunamuusilla oli todella hyvää. Tilasimme vielä pikku kahvit, jotka olivat niin karmeaa soosia, että jäivät juomatta. Juha kysyi olivatko ne automaatista ja saatuaan myönteisen vastauksen näytti tarjoilijalle baarin suurta kahvikonetta sanoen haluavansa kunnolliset. Toinen yritys oikealla laitteella tuotti hyväksyttävän sumpin.

Illalla mussutimme vielä kaupasta tuomamme mansikat, jotka osoittautuivat parhaiksi mitä olimme syöneet koko kesänä.

6 kommenttia artikkeliin ”Välipäivä pikkukaupungissa”

  1. Mitä ihania kuvia! Ranska on niin kaunis vanhalta arkkitehtuuriltaan! Pesukarhun auvastus oli hauska kielikuva 🙂

  2. Niin se käy kun sumoa katselee, päättää ottaa härkää sarvista.

  3. Netti ilmoitti, että on fatal error, kuvia ei löydy (25.7.)

  4. Tämän sivun kuvia ei näy minullakaan. Hyrrä vain pyörii pienenä kuvien paikalla. Muuten on mielenkiintoista luettavaa ja katseltavaa. Toivoisi olevansa kärpäsenä mukana.
    Eero

  5. Tottakai kuvat ilmestyivät kommenttia kirjoittaessa. Katsotaanpa pikkukaupungista ottamanne kuvat.

    Eero

Kommentointi on suljettu.