Irlanti 2022

Julkaistu Kategoriat Autolla, Lentäen, Matkailu

Tämä oli ensimmäinen pitempi lomamatkamme pandemian jälkeen. Reissua Irlantiin oli suunniteltu jo ennen koronaa ja nyt oli toteutuksen aika. Irlannin hillittömän korkeiksi nousseet autojen vuokrakulut meinasivat romuttaa koko suunnitelman, kunnes keksimme vuokrata auton UK:hon kuuluvan Pohjois-Irlannin puolelta. Siellä hinnat olivat myös korkeita, mutta vain puolet tasavallan puolen hinnoittelusta.

Meillä oli aivan fantastisen hieno reissu vaikka aluksi sää ei erityisesti suosinutkaan. Lopussa olikin sitten jo aivan riittävästi hellettä. Näimme paljon upeita maisemia ja ajoimme kaikenlaisilla teillä aivan kärrypoluista moottoriteihin. Kilometrejä kertyi parisen tuhatta kiertäessämme koko saaren.

 

Irlantilaiset ovat ystävällisiä ja puheliaita. Spontaaneja ja välillä hulvattoman hauskoja keskusteluja virisi monta kertaa. Matkailijan kannattaa huomioida, että Irlannissa (kuten Britanniassakin) hotellien tähdistä voi yleensä pudottaa yhden verrattaessa muiden maiden tasoon. Hyvät arviot saaneet B&B -majoitukset ovat usein tasokkaampia ja varmasti kodikkaampia.